Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Crna kronika OPASNOST U PRIRODI Podijeli

U Ključu u Tounju i na Turnju pronađene 4 ručne bombe i 16 komada streljiva

Oružje i minsko – eskplozivna sredstva nije potrebno bacati u prirodu kad se može predati policiji bez sankcija

Građani su dojavili, a protueksplozijska ekipa karlovačke policije jučer je na Turnju te u Ključu u Tounju sigurno uklonila u prirodu odbačene bombe i streljivo.

Pronađene su četiri ručne bombe i 16 komada raznog streljiva. No, građani se ne bi trebali na ovaj način rješavati ilegalnog oružja jer policija ga i dalje mogu predati dragovoljno i bez sankcija.

Akcija “Manje oružja – manje tragedija” i dalje traje pa svi oni koji se zabranjenih ili dozvoljenih komada oružja žele riješiti to mogu jednim pozivom na 192.

-Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Ovom kampanjom želi se apelirati na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Stoga nema potrebe oružje i ubojita sredstva bacati u prirodu pogotovo zato što na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

SAMO POLAKO

Sudar kod Supernove. Nema ozlijeđenih, ali ima gužve