Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Taburei, ladičari, dvosjedi... Sve je dio malog namještaja s kojim se mogu lijepo namjestiti manji životni prostori, a da i dalje izgledaju elegantno i da se po potrebi može lako napraviti novi razmještaj 10 važnih komada namještaja za život u malenom prostoru Obilježavajući 76. obljetnicu Križnog puta, predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je u petak vijenac i zapalio svijeću pred zajedničkom grobnicom pokraj Spomen-crkve Muke Isusove u Maclj Premijer: Osuda zločina i pijetet prema žrtvama jedini put k zacjeljivanju rana iz prošlosti Engleska nogometna Premier liga objavila je da je postigla dogovor o prodaji TV prava za prijenose utakmica Sky Sportsu, BT Sportu, Amazon Prime Videu i BBC Sportu vrijedan oko 5,5 milijardi eura za razdoblje od 2022. do 2025. godine, odnosno za sezone 2022/23., 2023/24. i 2024/25.  Iznos je približno isti kao i prethodni trogodišnji ugovor, odnosno oko 1,83 milijarde eura po sezoni, a postignut je izravnom pogodbom umjesto na javnom natječaju. Za dogovor izravnom pogodbom sa dosadašnjim partnerima Premier liga je zbog pandemije korona virusa dobila dozvolu britanske vlade.  Tako je Premier liga i dalje na vrhu liste kad je u pitanju novac od prodaje tv prava. Na drugom mjestu je francuska prva liga sa prihodom od 1,172 milijarde eura po sezoni (2020.-2024.), pa Bundesliga 1,16 milijardi (2017.-2021.), dok je španjolska Primera četvrta s 1,14 milijardi (2019.-2022). Na petom mjestu je talijanska Serie A s 973 milijuna eura po sezoni (2018.-2021.). Premiership prodao televizijska prava za pet i pol milijardi eura Do kraja četvrte sezone 'Zadruge' ostalo je još manje od mjesec dana, a pobjednik će kući otići bogatiji za 50.000 eura, što je otprilike 375.000 kuna. Hrvati Paula i Fran još su u showu, a intimni su sve češće Fran i Paula se seksali u Zadruzi pa je tražila test za trudnoću...

Karlovac ZA LAKŠE POSLOVANJE Podijeli

U koronakrizi broj obrta u Karlovcu povećan: Grad im nastavlja davati potpore

Iznosi potpora kreću se od 20 do 25 tisuća kuna

U godini korone i nemogućnosti poslovanja mnogih privatnika, broj obrta u Karlovcu je ipak porastao.

Potvrdila je to gradska savjetnica za gospodarstvo Andreja Vrbanek predstavljajući ovogodišnje potpore za mikro i malo poduzetništvo.

-Obrtnička komora je prekjučer iznijela podatke, u ovoj koronasituaciji nama je broj obrta porastao, veći je od 1000, rekla je Vrbanek dodavši kako podatke o tvrtkama nemaju.

Kako bi im svima poduzetnički život bio lakši, Grad i ove godine osigurava potpore male vrijednosti za one poduzetnike koji zapošljavaju do 50 radnika. Ukupno je u proračunu za tu namjenu osigurano oko milijun kuna namijenjenih svim djelatnostima.

U proračunu osigurano skoro milijun kuna, a bit će i više

Uz nekoliko “starih”, uvedene su i nove potpore – za jačanje konkurentnosti, za subvencioniranje kamata na kredite za tekuće poslovanje i za troškove zakupa privatnih poslovnih prostora.

-Iznosi potpora kreću se od 20 do 25 tisuća kuna. Za svaku potporu propisani su posebni kriteriji. Proteklih godina najtraženija potpora je bila za poduzetnike početnike i za proizvodnju. Jako se koristila i potpora za nabavu dezinfekcijskih sredstava za koju se priznaje 100 posto troška, pojašnjava Vrbanek.

Zahtjevi za ovim gradskim potporama predaju se isključivo preko online aplikacije.

Mjere iz prosinca produžene na travanj i svibanj

No, ovo nisu jedine mjere potpora koje Grad daje poduzetnicima. Jedna drugu ne isključuju pa ukupno mogu povući do 50 tisuća kuna.

Ali, ni to nije sve, kaže gradonačelnik Damir Mandić.

-Našu odluku o podršci ili pomoći obrtnicima i malim poduzetnicima vezano uz posljedice pandemije koju smo donijeli u prosincu, produžit ćemo na travanj i svibanj. Tu se prije svega radi o oslobađanju plaćanja zakupnina za javne površine u vlasništvu Grada Karlovca te oslobađanja plaćanja komunalne naknade za one koji se bave poslovima smještaja.

Pročitajte i ovo

BROJKE

20 pozitivnih u petak u Karlovačkoj županiji, u ogulinskoj i karlovačkoj bolnici 67 osoba zbog korone