Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život Županija Podijeli

U krizi trebamo one koji se ne boje žrtve

Poručio je to nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić na svetoj misi u Crkvi sv. Lovre u Vivodini, gdje je podijelio sakrament svete potvrde za 14 krizmanika. Na novinarski upit odnosi li se poruka o ljudima koji se ne boje žrtve na političare, kardinal je odgovorio kako su ‘novinari bolesni od politike’ i da je ‘upućena svim […]

Poručio je to nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić na svetoj misi u Crkvi sv. Lovre u Vivodini, gdje je podijelio sakrament svete potvrde za 14 krizmanika.

Na novinarski upit odnosi li se poruka o ljudima koji se ne boje žrtve na političare, kardinal je odgovorio kako su ‘novinari bolesni od politike’ i da je ‘upućena svim vjernicima’.

Upravo se mladima posebno obratio u propovijedi, poručivši im da su oni ti koji moraju živjeti za ideale i zalagati se za velike stvari.

– Mladi su sposobni oduševiti se za velike stvari i danas, kad svijet proživljava krizu, kad se govori o malodušnosti i kad nedaće prijete, potrebni su oni koji će, unatoč poteškoćama i žrtavama, znati ići pravim putem i zalagati se za prave vrijednosti – naglasio je nadbiskup zagrebački, zaključivši da samo Evanđelje garantira pravu budućnost.

Sutra, na blagdan svetog Lovre, zaštitnika Vivodine, svečanu koncelebriranu misu u 11 sati će predvoditi vojni biskup Juraj Jezerinac.

Pročitajte i ovo

ODAZOVITE SE

Ovaj tjedan 4 akcije darivanja krvi: policija, vojarna Kamensko i Crveni križ u Karlovcu