Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija KOLEGIJ U KRNJAKU Podijeli

U Krnjaku će ove godine biti uređene županijske ceste i makadam, a planira se i uređenje vrtića

Projekti su to u kojima Općini Krnjak pomaže Karlovačka županija

Projektiranje vrtića te uređenje županijskih prometnica samo su neki od projekata na kojima se ove godine intenzivno radi u Krnjaku.
Izvjestio je načelnik Dejan Mihajlović župana Damira Jelića i njegove suradnike koji su danas u ovoj općini održali kolegij.

– Ovo što je direktno vezano za županiju je prvenstveno uređenje županijskih cesta. Jednim dijelom na rekonstrukciji postojećeg asfalta, a drugim dijelom u izgradnji nove ceste koja je sada makadam.

Mihajlović i Jelić danas su potpisali i ugovor težak 20 tisuća kuna. Tim novcem bit će nabavljen potrošni materijal za javne radove kojima općina Krnjak zapošljava 32 ljudi na poslovima uređenja komunalne infrastrukture i pomoći starim i nemoćnim osobama.

Hvale vrijedni su i projekti osnovne škole Katarina Zrinski u koju je županija uložila skoro 800 tisuća kuna – najviše u energetsku obnovu zbog čega škola sada ostvaruje zavidne uštede.

– Prije energetske učinkovitosti škola je trošila oko stotinjak tisuća kuna lož ulja,  sada je potrošnja ispod 30 tisuća kuna, rekao je župan.

Škola je provela i provodi niz europskih projekata pa je po opremljenosti već, kako je rekla ravnateljica, spremna za kurikularnu reformu.
Vrtić je pak želja općinskih vlasti. Bio bi uređen za 25 djece u već postojećoj zgradi u blizini škole, a projekt je težak milijun kuna. No, kako je vrtić skup za održavanje jer treba oko pola milijuna kuna godišnje, još uvijek se razmišlja o tome hoće li se uređivati kao općinska igraonica ili vrtić koji bi bio dio npr. karlovačkih vrtića.

– Imate takav, relativno dobar primjer između Generalskog Stola i Duge Rese, podsjetio je Jelić, a Mihajlović naglasio kako je to potreba koja se treba realizirati.

– Taj vid usluge naša djeca i njihovi roditelji moraju imati.

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote