Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Županija POMOĆ ZA MLADE Podijeli

U Netretiću 10 % proračuna daju za predškolce i školarce, a od ove godine pomažu i studente

Đaci koji iz Novigrada idu u školu nakon ukidanja autobusne linije imaju kombi prijevoz

Čak 10 posto svog proračuna, a on je lani iznosio 7 milijuna kuna općina Netretić izdvaja za pomoć novorođenima, predškolarcima i školarcima, a ove godine i za pomoć studentima.

Bijela kuga nije zaobišla niti ovaj kraj Hrvatske, no u Netretiću je najnaseljeniji kraj upravo onaj uz rijeku Dobru. Potvrđuje to i načelnik općine Marijan Peretić koji kaže kako je baš dio uz Dobru živ, ima stanovnika i najnaseljeniji je dio Netretića. Na području općine bilježe i nešto doseljavanja mladih obitelji čiji su korijeni vezani upravo uz ovaj kraj što je u moru loših vijesti, doista lijep slučaj.

Ne čudi zato da općinsko vodstvo sve više sredstava ulaže upravo u pomoć mladim obiteljima s djecom.

-Financiramo vrtićki smještaj, osiguravamo besplatne knjige za prvašiće, pokrivamo trošak terenske nastave, izlete, financiramo prijevoz srednjoškolaca, a od ove godine pomažemo i studentima s našeg područja, kaže Peretić. Tako će dvadesetak studenata s područja općine  u akademskoj godini dobiti stipendije između 2 i 3 tisuće kuna.

Posljednji primjer u kojem je općina “uskočila” jest i ukidanje autobusne linije iz Jarčeg Polja za Novigrad na Dobri. Da bi osnovnoškolci i srednjoškolci koji putuju autobusom u školu mogli stići na vrijeme, općina je u dogovoru s Autotransportom uvela kombi prijevoz za đake koji ujutro i poslijepodne đake iz Novigrada na Dobri vozi do stanice u Jarčem Polju gdje ih dalje prevozi postojeća autobusna linija. – Na ovo smo se odlučili dok Autotransport ne doregistrira liniju, kaže načelnik.

 

 

Pročitajte i ovo

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

U dva doma za starije trenutno 34 pozitivna korisnika