Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Županija CESTE NA REMONTU Podijeli

U Netretiću rekonstrukcija ceste u Gornjim Kučevicama i modernizacija još 8 nerazvrstanih

“Dobre ceste znače bolju povezanost, jače gospodarstve i demografsko oživljavanje”

Devet prometnica na području općine Netretić bit će rekonstruirano odnosno modernizirano novcem koji je Općina povukla iz državnog proračuna i EU fondova.

Ovih dana započela je rekonstrukcija nerazvrstane ceste u zaseoku Gornje Kučevice, u dužini od 780 metara čime će ona nakon gotovo 40 godina od izgradnje ponovo biti uređena tako da može primiti promet i terete koji se njome prevoze.

Projekt je vrijedna 1.100.000 kuna i 100 % ga financira Agencija za plaćanje u poljoprivredi iz Mjere 07 za obnovu sela. Cestu rekonstruira tvrtka Mežnar, a posao bi trebao završiti u roku od 180 dana.

Istovremeno, u Netretiću je započela i modernizacija osam nerazvrstanih cesta. Projekt sufinanciran je sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i tvrtka Arkada trebala bi ga završiti kroz 90 dana.

– Rekonstrukcijom, odnosno modernizacijom navedenih prometnica osigurat će se bolja prometna povezanost što će omogućiti podizanje razine komunalnih usluga i standarda, jačanje gospodarske aktivnosti te poticanje procesa demografskog oživljavanja, poručuju iz Općine Netretić.

Foto:Ilustracija

Pročitajte i ovo

POSJET PREMIJERA

Andrej Plenković danas u Slunju