Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija ODVOZ OTPADA Podijeli

U Netretiću zadovoljni: Nova cijena odvoza otpada na razini dosadašnje, a dobili jedan odvoz više

Niže cijene za one s kantama od 240 litara, pravne osobe, a više za vikendaše i staračka i samačka domaćinstva

Cijena odvoza miješanog komunalnog otpada na području općine Netretić u prosjeku je ostala na razini dosada važećeg cjenika, a mještani su dobili jedan odvoz mjesečno više.

Podsjetimo, od kolovoza otpad s područja općine odvozi dugoreška Čistoća.

Ipak, nekima je cijena odvoza malo porasla, a nekima je iznos niži, kaže načelnik Marijan Peretić. Razlog je tzv. uprosječenje cijena jer je dosad općina imala 8 kategorija u cjeniku, dok je nova uredba sve njih izjednačila.

Niže su cijene za korisnike koji su imali posude od 240 litara, zatim za sve pravne osobe, a viša za vikendaše te staračka i samačka domaćinstva. Najveći broj korisnika na području općine, njih 60 posto, ima kante od 120 litara i njima će odvoz biti jeftiniji za 8 lipa.

Peretić kaže da će se na kućnom pragu razvrstavati plastika, staklo i papir, a umjesto dosadašnja dva odvoza tog otpada bit će tri, odnosno jedan više što je automatski značilo i povećanje cijene. No, u općini su zadovoljni jer su pregovorima uspjeli ostati na istoj cijeni, dodaje načelnik.

Inače, zanimljivo je usporediti cijene Duge Rese i Netretića. U Dugoj Resi cijena odvoza je 97 kuna, a u Netretiću oko 61 kune. Dodajmo i da je Netretić ušao u temeljni kapital Čistoće sa 180 tisuća kuna.

 

Pročitajte i ovo

DAN OPĆINE

Tounj proslavio svoj dan, na svečanoj sjednici i županica