Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac DRAGI PRVAŠIĆI Podijeli

U OŠ Turanj “dočekana” nova školska godina, gradonačelnik pozvao sve da djeca ne napuštaju učionice

Turanjska škola upisala je dva razreda prvašića, a bilo je i puno radova

Uz lijepo vrijeme i manje napete epidemiološke mjere u Karlovcu je uspješno počela nova školska godina. U gradske škole krenulo je danas 3857 osnovnoškolaca od čega je po prvi puta u klupe sjelo i 428 prvašića.

Broj produženih boravaka u karlovačkim školama se povećao za dvije nove skupine pa ih je sada ukupno 20 u kojima radi 20 učiteljica. Uz Grabrik, produženi po prvi puta ima i škola na Velikoj Jelsi.

Samo dvije škole, OŠ Švarča i Centar za obrazovanje djece na Baniji nastavu će održavati u dvije smjene, dok će svi ostali biti u jednoj, rekla je resorna pročelnica Draženka Sila Ljubenko u OŠ Turanj gdje je s gradonačelnikom obilježila prvi dan škole.

U osnovnoj školi Turanj je 410 učenika u 25 odjela. Ove godine upisana su dva prva razreda s 42 prvašića što je isto kao i lani. Iako pada broja učenika nema, ravnateljica Snježana Žunac kaže kako je ipak određeni pad prisutan zbog odlaska djece s roditeljima u inozemstvo

Upravo ova škola je tijekom ljeta doživjela niz preinaka, a radovi završavaju uskoro.

-Ovdje se radi novo igralište, ali smo i postojeće parkiralište uredili kako bi imali veću sigurnost u ovoj školi za učenike. Kada radovi sredinom rujna budu gotovi djeca će se moći na novom igralištu.

Radovi su gotovi i u OŠ Braća Seljan gdje su konačno obnovljeni svi sanitarni čvorovi, a i Područna škola Hrnetić ima nove prostore. U Dragojli se planiraju ove jeseni zahvati na prilazu.

Grad je EU novcem osigurao besplatnu prehranu za više od 1000 učenika, ali i pomoćnike u nastavi djeci s teškoćama, nagradili su svoje učenike koji su bili uspješni na državnim natjecanjima i osigurali sredstva za radne bilježnice.

-Učinimo sve da djeca ne napuštaju učionice, pozvao je gradonačelnik Damir Mandić.

-Neću isticati mjere koje su donešene odnosno koje su kvalitetnije jer nisam stručnjak, neću ništa govoriti ni o cjepljenju, ali hoću o odgovornosti. U tom kontekstu pozivam zaista sve koji su dio obrazovnog procesa na odgovornost, rekao je Mandić.

Pročitajte i ovo

NEKAD ZAJEDNO, VIŠE NE

SDP ostao bez vijećnika Novaka, bit će nezavisni. Brzo “opleli” po bivšem kolegi