Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac PRVI PUT U ŽIVOTU U ŠKOLI Podijeli

U OŠ Turanj više prvašića, škola uskoro energetski obnovljena i spremna za Školu za život

“Škola je mjesto gdje djeca moraju steći puno znanja, ali isto tako gdje se moraju odgajati za prave vrijednosti – da budu bolji ljudi”

Prvi je dan škole za 465 prvašića u osnovnim školama Karlovca. Više ih je nego lani za 36 učenika. Značajan porast broja prvašića bilježi OŠ Turanj pa je na njihovoj priredbi danas bio i gradski vrh.

– U svim osnovnim školama grada Karlovca nastojimo standard poučavanja, ali i onaj materijalni bude visok i to je tako, rekao je gradonačelnik Damir Mandić – Uz energetsko obnavljanje škola, osiguravanje novca za radne bilježnice, prelazak škola u jednu smjenu i njihovo širenje najveći broj nastavnika našu djecu priprema za život.

Ove godine Osnovan škola Turanj upisala je 55 prvašića. – To je značajan porast broja učenika. Veseli smo zbog toga jer smo prošle godine imali vrlo mali broj djece upisan u prvi razred, rekla je ravanteljica Snježana Žunac. U ovoj školi i dalje traju radovi na energetskoj obnovi. Nisu završili do početka nastave, ali trebali bi za desetak dana nakon čega će škola početi štedjeti energiju i novac. U školi je uređen i sanitarni čvor za djecu s invaliditetom, a učenici prvih, petih i sedmih razreda pohađaju Školu za život.

– Ovdje su krasni ljudi, ljudi koji cijelu godinu rade na sebi. Mi smo educirani, pripremljeni i nadamo se da će to sve skupa imati utjecaja na uspjeh naše djece, dodala je Žunac.

Prvašićima to trenutno ne smeta jer i dalje su razigrani. U 1.A zajedno s roditeljima pažljivo su slušali što im njihova učiteljica Irena govori, a onda i sami zaključili da će u školi svašta naučiti – sve ono što ne znaju.

Svima puno uspjeha zaželio je gradonačelnik Mandić.

-Moja poruka jednima i drugima je da ne zaborave dva vesla, a to je odgoj i obrazovanje. Ako budu inzistirali samo na jednome vrtit će se u krug. Mislim da je škola mjesto gdje djeca moraju steći puno znanja, ali isto tako gdje se moraju odgajati za prave vrijednosti – da budu bolji ljudi.

Pročitajte i ovo

NEKAD ZAJEDNO, VIŠE NE

SDP ostao bez vijećnika Novaka, bit će nezavisni. Brzo “opleli” po bivšem kolegi