Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija RADI SE Podijeli

U ovoj godini u Karlovačkoj županiji izdano 56 građevinskih dozvola više nego lani

Radi se o 289 građevinskih dozvola, 25 lokacijskih dozvola, 79 uporabnih dozvola za koje je proveden tehnički pregled i 511 posebnih uporabnih dozvola

U ovoj godini u Karlovačkoj županiji izdano je 289 građevinskih dozvola, 25 lokacijskih dozvola, 79 uporabnih dozvola za koje je proveden tehnički pregled i 511 posebnih uporabnih dozvola za koje nije potrebno provoditi tehnički pregled.

U usporedbi s proteklom godinom, to je 56 građevinskih dozvola više te 10 lokacijskih dozvola više, dok je ove godine donijeto rješenje o izvedenom stanju za 814 predmeta.

Kad se zbroje izdani dokumenti prema strankama, obrađeno je i završeno njih 4867.

Upravni odjel za graditeljstvo i okoliš čija je ovo nadležnost vodi pročelnica Marina Jarnević objašnjava i da stalno traje i legalizacija.

-Kao i svih ovih godina, radi velike opterećenosti redovnim aktima za gradnju, postupci legalizacije se rade kontinuirano, no na njima radi mali broj djelatnika. To je iz razloga priljeva velikog broja zahtjeva koji se tiču razvoja investicija na području naše županije te radi podrške otvaranju novih te zadržavanja postojećih radnih mjesta.

Drugi odsjek unutar Upravnog odjela-Odsjek za planske poslove i zaštitu okoliša je između ostalog rješavao i niz dokumenata vezanih uz zaštitu okoliša i zaštitu prirode, gospodarenje otpadom, e-nekretnine, registar onečišćenja okoliša te je ukupan zbroj izdanih dokumenata 882, ne uključujući sve unose u sustavu e-nekretnina.

Pročitajte i ovo

ISTRAGA U TIJEKU

Policija u potrazi za lopovom koji je naoružan opljačkao trgovinu na Orlovcu: Nije bilo ozlijeđenih, ali je sa sobom odnio novce