Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Županija OZALJ Podijeli

U Ozlju lani prikupljeno 27 tona otpada

Građani su najviše predavali papir i karton

U Reciklažnom dvorištu u Ozlju u 2019. godini prikupljeno je 27 tona otpada što je više od dvostruko u odnosu na 2018.

Najviše je odloženo papira i kartoran te dlomaznog i građevinskog otpada.

Ozaljčani reciklažno dvorište koriste od 2017., a  komunalna tvrtka Azelija eko d.o.o. osigurala je reciklažno dvorište i na području Žakanja te mobilno reciklažno dvorište u Ribniku. Prikupljenim količinama zadovoljan je i direktor Miroslav Cigić.

– U 2018. godini prikupljeno je 12 tona, a u 2019. godini na cijelom području prikupljeno je 27 tona otpada, ukupno 15 frakcija. Od odloženog otpada, najzastupljeniji su bili papir i karton, glomazni i građevinski otpad, te odbačena elektronička oprema, a građani su često odlagali i otpadne gume, plastičnu ambalažu, tekstil, staklo, ulja i masti itd., kaže Cigić.

Pozvao je stanovnike da u što većem broju koriste usluge reciklažnog dvorišta.

-U slučaju potrebe, djelatnici na reciklažnim dvorištima rado će im odgovoriti i pružiti dodatna pojašnjenja vezano za korištenje reciklažnog dvorišta. U tijeku je i projekt podizanja svijesti o razvrstavanju otpada „PoKupi, iskoristi, očisti“ pa svi zainteresirani o tome mogu doznati više na www.pokupi.hr, rekao je Cigić.

Za korištenje besplatne usluge reciklažnog dvorišta u Ozlju potrebno je kod dolaska dati na uvid osobnu iskaznicu. Sav otpad koji se predaje u reciklažno dvorište mora biti odvojen po vrstama otpada. Reciklažno dvorište u Ozlju je na adresi Ulica akademika Milana Heraka 11 i može se koristiti svaki radni dan od 7,30 do 15 sati, srijedom od 8 do 16 sati i svaka prva subota u mjesecu od 12 do 15 sati.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

ZA POČETAK TJEDNA

Danas bez pozitivnih u Karlovačkoj županiji. Testirano samo 15 bolničkih pacijenata