Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  31C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Županija RADOVI GOTOVI Podijeli

U Pauriji završene dvije velike rekonstrukcije: Most u J.Polju u novom ruhu, klizište u Dubravcima ostalo u prošlosti

Nakon višemjesečnih radova državna cesta prohodna na dvije trake

Dva velika projekta Hrvatskih cesta u Pauriji, obnova mosta u Jarčem Polju te rekonstrukcija klizišta u Dubravcima, završeni su u roku.

Kako je i najavljeno, radovi su okončani ovih dana, a nakon višemjesečnih čekanja, radova i semaforima reguliranog prometa, dionica državne ceste na ove dvije lokacije udaljene tek 2 kilometra, puštene su u normalan promet.

Ukupno su projekti vrijedni 6,5 milijuna kuna, od čega je 4 otišlo na obnovu 60-godišnjeg mosta, dok je na sanaciju klizišta utrošeno 2,5 milijuna kuna.

Most je ojačan, dobio je novu hidroizolaciju, napravljeni su pješački hodnici i novi asfalt te je ojačana konstrukcija. U budućnosti se planira i obnova ovog dijela prometnice odnosno prilaza mostu s obje strane.

Na klizištu je napravljena “nova” padina, ojačana gabionima, prije kojih su postavljeni piloti na dubinu od 10 metara i čelične grede pa će godišnjicu petrinjskog potresa nakon kojeg je cesta definitivno krenula po zlu, dočekati novoobnovljeno.

Ono što je zanimljivo i preklapa se s crnom kronikom jest da je na dva gradilišta tijekom mjeseci radova ukradeno više prijenosnih akumulatora koji su napajali semafore, a svaki je vrijedan tisuću kuna.

Pročitajte i ovo

PAMETNA NJUŠKA

Krešimir i njegov Hermes su kao jedno i zajedno spašavaju živote: Ipak, igra lopticom je “kraj svijeta”