Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Sport TAI CHI Podijeli

U petak u Karlovcu besplatna radionica Anan-Do tai chi chuana i chi kunga

Radionicu će voditi Anan-Do majstor Boro Ranitović.

KARLOVAC – EmMa Centar Karlovac, karlovački Taekwondo klub Prana i Do Centar Zagreb svim građanima Karlovca u petak, 29. studenog, poklanjaju besplatnu radionicu Anan-Do tai chi chuana i chi kunga.

Radionica će se održati u dvorani Ekonomsko-turističke škole od 20 sati, a o kakvim se dalekoistočnim energetsko-terapeutskim i meditacijskim metodama radi i koje su blagodati njihovog redovitog vježbanja, posjetiteljima će otkriti Anan-Do majstor Boro Ranitović.

Tai chi chuan je fizičko-mentalna disciplina, nastala na temeljima kineskih borilačkih vještina, kineske tradicionalne medicine i filozofije. Ujedno je i zdravstvena metoda i to energetska, koja ima korijene u istom znanju kao i akupunktura te borilačka vještina, čiji se principi temelje na razumijevanju odnosa kontrole protoka chija, stanja uma i prirodnih principa. Chi kung je vještina ovladavanja chijem, tj. životnom energijom. Koristi koje možemo prepoznati kroz vježbanje ovih metoda manifestiraju se kroz kontrolu ravnoteže, koordinaciju pokreta, ispravljanje držanja, regulaciju disanja, poboljšanje kondicije, podizanje svjesnosti tijela, odnosno podizanje općeg zdravstvenog stanja.

Radionica je zamišljena kao interaktivni rad s polaznicima, a kroz praktične vježbe i pojašnjenja o njihovoj svrsi. Polaznici će upoznati osnovnu razinu formi i svrhu njihovog postojanja, te pravilno izvođenje, koje će demonstrirati majstor Ranitović. Poželjno je da polaznici imaju čiste tenisice, donji dio trenirke, majicu kratkih rukava i bočicu vode.

Pročitajte i ovo

TUŽNA VIJEST

Preminuo Davor Poturica, dugogodišnji trener i aktualni tajnik novigradske Dobre