Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac STRPLJEN SPAŠEN Podijeli

U Pivovarskoj i Kupskoj ulici u Karlovcu svako malo pucaju cijevi, danas opet. ViK: Trebaju obnovu

Bit će obnovljene nakon rekonstrukcije D6 tj. za dvije godine kada taj projekt završava

Učestalo pucanje cijevi u Kupskoj i Pivovarskoj ulici na Dubovcu se nastavilo i danas.

Dvorište zgrada je bilo pod vodom, a djelatnici ViK-a saniraju kvar.

Na naš upit zbog čega svako malo u ove dvije ulice pucaju cijevi iz ViK-a nam odgovaraju kako se radi o cjevovodima građenim sedamdesetih godina prošlog stoljeća te da pucaju “uslijed dotrajalosti i hidrauličkih udara tijekom ovih ljetnih mjeseci”.

Točnije zbog rekonstrukcije Marmontove aleje. Iako su radovi daleko od Kupske i Pivovarske u ViK-u pojašnjavaju da prilikom hidrauličkih udara upravo stradaju najudaljenije i najkrhkije cijevi.

Inače, dio vodovodne mreže uz dječji vrtić, obnovljen je 2012. godine, međutim sada i Kupska i Pivovarska trebaju obnovu kompletne mreže. No, to, pojašnjavaju u Vodovodu i kanalizacijai mora ići preko projekata.

– Tako da se radi o procesu: od projektnog zadatka, preko projektiranja do ishođenja potrebnih dozvola. Budući da je u tijeku rekonstrukcija prometnice D6, u sklopu čega će se mijenjati i glavni vodoopskrbni i sekundarni cjevovodi, po završetku tih radova, okolne ulice koje se sada spajaju na postojeći cjevovod, a imaju problema sa učestalim puknućima biti će obnovljene (sanirane) u dijelu vodoopskrbe. To je upravo slučaj sa Kupskom i Pivovarskom, poručuju iz ViK-a.

To bi značilo da će ove dvije ulice na Dubovcu na red doći za dvije godine, toliko su naime predviđeni radovi na rekonstrukciji D6 u Marmontovoj aleji.

Pročitajte i ovo

RESPEKTABILNA GODIŠNJICA

Gala koncert Karlovačkog tamburaškog orkestra za 75 godina rada