Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija STUDIJSKI POSJET Podijeli

U potrazi za turističkim destinacijama: Šest inozemnih novinara istražuju Karlovačku i Ličko – senjsku županiju

Već danas stižu u Aquatiku i na Dane piva

Šest belgijskih i nizozemskih novinara od danas do 3. rujna u posjeti je kontinentalnom dijelu Hrvatske, točnije Karlovačkoj i Ličko – senjskoj županiji.

Svoj četverodnevni boravak započinju u Karlovcu gdje će posjetiti Aquatiku – prvi slatkovodni akvarij u Hrvatskoj, a potom i Dane piva.

Drugi dan predviđen je za izlet na rijeku Mrežnicu, organiziranu vožnju brodom i piknik u prirodi, kao i posjet starom gradu Dubovcu. Osim vožnje kajakom i kanuima po karlovačkim rijekama novinari će na biciklima istraživati i okolicu Plitvičkih jezera te pitoreskno naselje Rastoke, a upoznat će i kamping ponudu ovog područja. U programu je i obilazak Baraćevih špilja koje su prvi put uređene i otvorene za posjećivanje još davne 1892. godine.

U dosadašnjem dijelu turističke godine na području Karlovačke i Ličko-senjske županije bilježi se rast turističkog prometa od oko 4 posto u dolascima i 3 posto u noćenjima

Program studijskog putovanja završava obilaskom Nacionalnog parka Plitvička jezera zajedno s upoznavanjem tradicionalne gastronomije u restoranu Lička kuća, odnosno s posjetom veličanstvenoj planini Klek i gradu Ogulinu, rodnom gradu Ivane Brlić Mažuranić.

Svoja iskustva novinari će potom prenijeti brojnim čitateljima specijaliziranih magazina i portala kao što su nizozemski Triptalk, Vrij magazin/De Telegraaf, specijalizirani web portal za putovanja Mountainreporters.com i blog Tjoolaard.be, odnosno s čitateljima belgijskog mjesečnika Goed Gevoel te belgijskih novina Het Nieuwsblad koje ostvaruju dnevni doseg veći od milijun čitatelja.

-Siguran sam da će destinacije i lokaliteti Karlovačke i Ličko-senjske županije oduševiti belgijske i nizozemske novinare koji će svoje pozitivne dojmove podijeliti s brojnim potencijalnim gostima, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako je cilj ovog studijskog putovanja i jačanje hrvatskog turističkog brenda na području sjeverne Europe.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

NAJNOVIJE O KORONI

Rezultati o koroni za Karlovačku županiju još se čekaju