Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija KONTINENTALNI TURIZAM Podijeli

U prvih pola godine turisti najviše noćili u Karlovačkoj županiji

I u lipnju najviše noćenja na kontinentu bilo je u Karlovačkoj županiji

Hrvatska u prvoj polovici godine bilježi dobre turističke rezultate. Bilježi se povećanje dolazaka i noćenja na moru i na kontinentu, a Karlovačka županija je među najboljima.

Kako kažu u HTZ-u zabilježeno je 12% više dolazaka i 10% više noćenja u šest mjeseci 2018., a isto je potvrdio i ministar Cappelli za svog boravka u Belavićima.

Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do kraja lipnja ostvareno 6,4 milijuna dolazaka i 25,4 milijuna noćenja. Od toga su strani turisti ostvarili 5,5 milijuna dolazaka i 22,2 milijuna noćenja , a poraste bilježe i domaći turisti u dolascima za 10% te u noćenjima za 11%.

– U prvih šest mjeseci bilježimo oko 10 d0 11 posto porast što noćenja, što dolazaka, kako gdje, ali onih top 10 uglavnom su uvijek isti s tim da je veliki pomak i na kontinentu. Nigdje nema minusa, dapače, ima svugdje plusa kao i u vašoj Karlovačkoj županiji i to evidentno dobar, kvalitetan plus u odnosu na prošlu godinu. To je dokaz da je Hrvatska prepoznata i bez one špice turističke sezone i da idemo prema “Hrvatska 365” odnosno  7, 8 mjeseci realnog turizma u Hrvatskoj.

Tijekom šest mjeseci najviše je noćenja ostvareno u Istri, 7,4 milijuna. Na kontinentu je, ne uključujući Zagreb, a gledajući po županijama, najviše noćenja ostvareno u Karlovačkoj županiji, 127 tisuća. Od toga je samo u lipnju bilo 69 tisuća noćenja što je također najbolji rezultat ‘na kontinentu’.

Pročitajte i ovo

DOBRE BROJKE

Pada broj zaraženih učenika u Karlovačkoj županiji