Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Život PRITUŽBE GRAĐANA Podijeli

U prvih šest mjeseci ove godine Zeleni telefon Eko pana zvonio 37 puta

Najviše poziva odnosi se na kategoriju otpad – 13 poziva.

KARLOVAC – Zeleni telefon udruge Eko Pan u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine zazvonio je ukupno 37 puta s pritužbama građana.

Najviše poziva odnosi se na kategoriju otpad – 13 poziva, od čega se dio odnosi na informacije o mjestu prikupljanja različitih vrsta, a dio na divlje deponije (uglavnom su to šume u državnom vlasništvu) i jedan na nepropisno odlaganje otpada od strane obrta.

Sljedeća najzastupljenija kategorija su vode. Prijave se odnose na sječu drveća uz obalu rijeke i masovno sušenje drveća uz obalu, ugrožavanje izvora i upiti o vidljivim negativnim posljedicama rada malih hidroelektrana. Dvije prijave odnose se na onečišćenje zraka, koje u konkretna dva slučaja uzrokuju upotreba pesticida jednog domaćinstva i rad tvornice za preradu ribe. Jedan poziv odnosi se na ilegalnu eksploataciju šljunka u selu Modruš, općina Josipdol, kojeg je nakon prijave sanirala rudarska inspekcija. Jedan zanimljiv slučaj je prijava nelegalno postavljene bazne stanice u naselju Močile, Vrbovsko. U kategoriji zelenila najviše prijava odnosi se na problem potkornjaka i posljedično na sušenje stabala.

Pročitajte i ovo

IZBORI 2019.

Stižu: Grabar Kitarović sutra u Karlovcu, Milanović na petak 13. u Ogulinu