Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija STRATEŠKI PROJEKTI Podijeli

U rujnu natječaj za drugi kolosjek pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac

Još dvije pruge: Karlovac – Oštarije, Oštarije Škrljevo, na listi hrvatskih strateških projekata

Modernizacija željezničke pruge Karlovac – Oštarije i Oštarije – Škrljevo ušli su na Listu strateških projekata za Republiku Hrvatsku, a na istoj listi još godinu dana ostaje i projekt rekonstrukcije i dogradnje drugog kolosjeka pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac.

Povjerenstvo za procjenu i utvrđivanje strateških projekata jučer je jednoglasno podržalo ulazak spomenute dvije pruge na listu.

Pruga Karlovac – Oštarije, Oštarije – Škrljevo, modernizirat će se EU novcem

-Oba projekta se financiraju bespovratnim sredstvima Europske unije te im je investitor HŽ Infrastruktura, kažu u županiji koju je na sjednici povjerenstva predstavljala dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Osim toga, za projekt rekonstrukcije i izgradnje drugog kolosijeka dionice Hrvatski Leskovac – Karlovac produljen je rok ostanka na Listi strateških projekata za dodatnih godinu dana. Za rujan 2020. godine priprema se objava natječaja za njegovu izgradnju, dodaju županiji.

Pročitajte i ovo

BURNO U BARILOVIĆU

Kakvu korist ima Barilović od kamenoloma, Korana puna fleka, a kleli smo se u turizam. Vrijeme da općina stane uz mještane i zaštiti njih i prirodu