Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija TURISTIČKE NAGRADE Podijeli

U samo 10 mjeseci Karlovačka županija sama ostvarila preko 600.000 noćenja

Turistički rezultati su sve bolji i zahvaljujući sve boljoj i inovativnijoj ponudi

Karlovačka županija u turizmu je u prvih deset mjeseci ove godine ostvarila sama ono što su zadnjih 10 kontinentalnih županija ostvarile zajedno.

Podatak je to s kojim je danas u Županijskoj gospodarskoj komori predsjednik Zlatko Kuzman primio dobitnike Turističkog cvijeta HGK i nagrade Faust Vrančić.

-Preko 7 % je broj dolazaka i 4,5 % je broj noćenja porastao ove godine u prvih 10 mjeseci u Karlovačkoj županiji. U brojkama to je 340.000 posjetitelja i preko 600.000 noćenja.

Turistički cvijet Hrvatske gospodarske komore na Danima hrvatskog turizma podsjetimo, u kategoriji malih obiteljskih hotela, šesti puta je osvojio karlovački Hotel Korana Srakovčić.

– Tu se ne ocjenjuje samo kako hotel izgleda izvana, čak ni osoblje ili hrana, tu ima puno čimbenika po kojima se ocjenjuje. Možda je bilo lakše osvojiti one prve nagrade, kaže vlasnik Ivan Srakovčić zadovoljan da se 16 godina od kako je otvorio hotel ipak vide pomaci u turističkim kretanjima u županiji.

Prvo mjesto tj. Turistički cvijet HGK kao kamp s najinovativnijim smještajem osvojio je Plitvice Holiday Resort iz Rakovice za svoje kućice u krošnjama uz prvo biološko jezero.

– Mi smo dobili nagradu za kućice u krošnjama koje su izgrađene na visini od 6 metara s kompletnim luksuzom, 4 zvjezdice i za prvo biološko jezero u Hrvatskoj. U krošnjama je pet kućica, a još devet ih je uz jezero. Ove godine je proradilo i odaziv je nevjerojatan, telefoni zvone neprestano za rezervacije. Kućice rade cijelu godinu jer imaju normalno grijanje, kaže direktor Miroslav Puh i ističe da osim gostiju iz inozemstva imaju sve više i domaćih.

Na Danima hrvatskog turizma drugo mjesto u kategoriji kampa osvojio je Kamp Slapić, a Hrvatska turistička zajednica karlovačko Foginovo kupalište ocijenila je drugom najbolje uređenom plažom u državi.

Priznanjima turizmu Karlovačke županije prošli tjedan pridružile su se i dvije nagrade “Faust Vrančić” za tehničku kulturu. Dobile su ih dugogodišnje tajnice Udruge inovatora Karlovačke županije Valentina Sečen te Zajednice tehničke kulture Suzana Šnajder.

Pročitajte i ovo

DOBRE BROJKE

Pada broj zaraženih učenika u Karlovačkoj županiji