Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija INTERES Podijeli

U samo dva dana 201 zahtjev za novu osobnu

Samo u sjedištu Policijske uprave karlovačke u prosjeku se dnevno tražilo 70 osobnih iskaznica, dok je 2. kolovoza zaprimljen 91 zahtjev za izradu nove

U prva dva dana podnošenja zahtjeva za osobnim iskaznicama druge generacije, u Karlovačkoj županiji odnosno u sjedištu Policijske uprave u Karlovcu te u pet policijskih postaja, zabilježen je 201 zahtjev.

Kako kažu u PU karlovačkoj razlozi za izdavanje novih iskaznica su različiti – promjena osobnih podataka, prebivališta ili istek roka važenja osobne iskaznice kojom se putuje u inozemstvo i drugo.

Sve policijske postaje bilježe porast zahtjeva za novim iskaznicama

Da se radi o broju većem od uobičajenog govori i podatak da je do 2. kolovoza prosjek zaprimljenih zahtjeva za izdavanje “starih” elektroničkih osobnih iskaznica u svim postajama bio u porastu.

Samo u sjedištu Policijske uprave karlovačke  u prosjeku se dnevno tražilo 70 osobnih iskaznica, dok je 2. kolovoza zaprimljen 91 zahtjev za izradu nove.

Skoro dvostruko veći interes zabilježen je u PP Duga Resa gdje je broj prosječnih zahtjeva sa 13 u ponedjeljak skočio na 25. Slično je i u Ogulinu gdje je do 2. kolovoza dnevno bilo u prosjeku 12 zahtjeva, a 2. kolovoza čak 27.

Osobne istekle u pandemiji i dalje vrijede

U Ozlju je prvog dana novu osobnu/zdravstveni/putovnicu zatražilo 18 građana, a do tada u ozaljskoj policiji su prosječno zaprimali 8 zahtjeva na dan. Približno tako je bilo i u Slunju u kojem je s prosječnih 10 zahtjeva dnevno, 2. kolovoza brojka bila 18. Još veći porast je u PP Vojnić. Tamo je novu osobnu u ponedjeljak zatražilo 22 građana u odnosu na 8 koliko je bilo prije toga dana.

Inače, osobne iskaznice čiji je rok važenja istekao počevši od 11. ožujka 2020. godine, kada je proglašena epidemija, i dalje se smatraju važećima u Republici Hrvatskoj. Vrijedit će najduže 30 dana od dana kada se proglasi prestanak epidemije. (T.P.)

Foto: MUP RH

Pročitajte i ovo

ATLETIKA

Bruno Belčić državni prvak na 3000 metara sa zaprekama s rekordom prvenstava Hrvatske, Helena Valentić srebrna u istoj disciplini