Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Županija AKO BUDE GORE Podijeli

U samo dva tjedna 310 oboljelih: Ako se broj poveća, županijski stožer tražit će restrikcije. Jaškovo spremno za prihvat oboljelih

Apeliram još jednom na svijest naših sumještana, koji ako budu odgovorni i poštivali epidemiološke uvjete, to se neće dgododiti

Ako broj oboljelih u Karlovačkoj županiji bude puno veći, Stožer će tražiti restrikcije, ograničenja okupljanja i radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Rekla je to na današnjoj pressici u Jaškovu načelnica županijskog Stožera civilne zaštite Vesna Hajsan Dolinar. Tamo je, u nekadašnjem Centru za rehabilitaciju Ozalj, zgrada spremna za, ako će trebati, prihvat pedesetak pozitivnih, ali asimptomatskih štićenika domova za starije.

U domovima za starije u Karlovačkoj županiji smješteno je ukupno 1248 osoba

-Kako bi rasteretili naš zdravstveni sustav po pitanju i kapaciteta ležaja, ali i po pitanju zdravstvenih radnika, rekla je Hajsan Dolinar.

A u karlovačkoj bolnici je danas 37 oboljelih, jedan pacijent je preminuo, jedan je na respiratoru, a jedan novopristigli. U ogulinskoj bolnici dodatnih je 12 COVID pozitivnih pacijenata. Radi se o štićenicima vivodinskog doma za starije koji su ili asimptomatski ili s blažim oblikom bolesti. Nakon što iz samoizolacije izađu djelatnici tog doma, ovih 12 osoba smještenih u Ogulinu vratit će se u njega.

Iako je Jaškovo spremno za prihvat, a uskoro će to biti i vojna ambulanta u Karlovcu, svi se nadaju da u njima nikada neće biti potrebno smještati oboljele starije stanovnike.

U karlovačkom domu za starije oboljelo je 13, a u vivodinskom 25 korisnika

No, to će ovisiti o epidemiološkoj situaciji i disciplini svih građana. Broj novooboljelih u Karlovačkoj županiji danas je 21. U samo posljednja dva tjedna u Karlovačkoj županiji oboljelo je 310 ljudi. Ako se takve brojke nastave morat će donositi restriktivnije mjere.

-Hipotetski ne bih rekla kada će to biti, ali apeliram još jednom na svijest naših sumještana, koji ako budu odgovorni i poštivali epidemiološke uvjete, to se neće dgododiti. Ali, ako uzastopno budemo imali do pedesetak naravno da ćemo tražiti ograničenja i okupljanja i radnog vremena kafića, ugostiteljskih objekata i tako dalje, naglasila je Hajsan Dolinar.

Inače, kada za to dođe vrijeme, u Jaškovu, vojnoj ambulanti te čak i Zorkovcu radit će tim zdravstvenih radnika – 11 medicinskih sestara iz sustava primarne zdravstvene skrbi, 14 njegovateljica i njegovatelja iz domova za starije i nemoćne te od 75 timova obiteljske medicine svaki doktor iz tog tima će biti zadužen jedan dan u mjesecu dežurati u ovakvim ustanovama.

Pročitajte i ovo

DAN OPĆINE

Tounj proslavio svoj dan, na svečanoj sjednici i županica