Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Crna kronika UŽAS Podijeli

U Šišljaviću im već mjesecima ostavljaju lešine životinja, uglavnom ovaca: Prizor odvratan, smrad nesnosan

Mještani se nadaju da će bar sad netko reagirati

Čovjek je, čini se, najveći virus na Zemlji protiv kojeg još nema lijeka, barem ne efikasnog. Kažu nam to mještani Šišljavića koji žive u blizini kanala Kupa – Kupa. Tako misle jer već četiri mjeseca po šumarcima u svojoj okolici, na barem dvije različite lokacije, pronalaze lešine ovaca i divljih životinja.

Posljednje bacanje vreća prepunih rasporenih životinja te dijelova utrobe primjetili su prije tjedan dana. Onaj tko ih je odbacio nije se previše trudio sakriti ih od slučajnih prolaznika. Vreće, ali i lešine koje su bile izvan vreća, lako je otkriti;  prvo zbog nesnosnog smrada, a drugo zbog toga što se nalaze u šumarku, neposredno uz cestu koja vodi prema kanalu te uz poljoprivredno zemljište koje se obrađuje.

Prve vreće pojavile su se krajem listopada prošle godine i to ne samo u šumarcima, već i u takozvanoj lovačkoj jami. U nju su odbačene vreće s ostacima divljih životnja i nakon što su se građani pobunili, mjesto je zasipano živim vapnom. No  u jami su se prije tjedan dana pojavile nove lešine i opet su nesanirane.

Ekipa Radio Mrežnice i sama se danas uvjerila da se iz jame, ali i iz već spomenutog šumarka i nakon tjedan dana širi smrad koji i onima nešto jačeg “želuca”, izaziva mučninu.

Tko lešine odbacuje u prirodu i to na samo stotinjak metara od prvih kuća građani ne znaju i ni u koga posebno ne upiru prstom, ali jedino što žele je da se takva praksa zaustavi jer se boje širenja bolesti.

No, svakako je zanimljiva informacija o pojavi većeg broja ovaca na kanalu Kupa – Kupa gdje se te životinje slobodno kreću, ali i informacija o pojavi, kako ih mještani zovu, “ovčara”. Radi se o nepoznatim ljudima koji navodno u karavanu zagrebačkih registracija obilaze ovce na kanalu.

Kako bilo, lešine ovaca i drugih životinja postale su ovdje nešto uobičajeno, a to uopće ne bi smjelo biti. O nesnosnom smradu ne treba ni govoriti, a mještani se nadaju da će se nakon ovog s problemom pozabaviti konačno i nadležne službe.

Pročitajte i ovo

PROMETNA NESREĆA

Sudar 2 osobna i teretnog vozila u Brezovoj Glavi. Promet u prekidu