Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život POSAO BEZ GRANICA Podijeli

U Sloveniju na posao: Više od 600 Hrvata radi samo u Akrapoviču

Priče o širenju u Dugoj Resi – priče. Širenje se planira u Črnomlju

Dnevne migracije zbog poslovnih obveza nisu novost za naše područje jer velik broj ljudi s područja Karlovačke županije i Gorskog kotara na posao odlazi u Sloveniju.

Nakon uvođenja šengenskog sustava mnogi su odahnuli jer sad više nema odugovlačenja na granici, a podatak do kojeg smo došli, dovoljno govori o razmjerima odlazaka u Deželu zbog posla.

Poznata tvrtka Akrapovič koja proizvodi auspuhe odnosno ispušne sustave za motocikle i automobile i koja izvozi 99 % svojih proizvoda podijelila je s nama nevjerojatan podatak.

Krajem prošle godine u tvrtki Akrapovič d.d. bilo je zaposleno 1773 osoba, a među njima je bilo više od 600 državljana Republike Hrvatske. To znači da gotovo trećina radne snage u ovoj tvrtki je hrvatska, a dobar dio njih dolazi iz Karlovačke županije.

Priča o širenju u Dugu Resu: Širit ćemo se u Črnomlju

Akrapovič stalno traži nove radnike, a planiraju i širenje. Iako se nedavno proširila priča kako upravo zbog širenja razmišljaju i o pogonu u Hrvatskoj, odnosno u Dugoj Resi, to nije istina. Širit će se u Črnomlju gdje i sada posluju odnosno gdje se nalazi tvornica.

-Proizvodne kapacitete tvrtke raširit ćemo na postojećoj lokaciji u Črnomelju, stoga ne planiramo selidbu proizvodnje, odgovorili su za Radio Mrežnicu.

Pročitajte i ovo

NOVI SUSRET

Projekt ‘SMS – svi mi skupa’ održao još jedno zanimljivo druženje u Karlovcu