Radio Mrežnica
O KUKCIMA Podijeli

U srijedu predstavljenje “Priručnika za preparaciju kukaca” u karlovačkom Gradskom muzeju

Namijenjen je prvenstveno osnovnoškolcima

Viši kustos Prirodoslovnog odjela Muzeja grada Karlovca Luka Čorak i kustos pedagog Muzeja grada Karlovca Karlo Mandić predstavljaju  „Priručnik za preparaciju kukaca“ kojeg su i sami autori.

Predstavljanje će se održati ove srijede u Gradskom muzeju Karlovac u Maloj dvorani.

Priručnik je zamišljen kao publikacija za djecu koja žele naučiti više o dobu kukaca u kojem živimo.

Prilagođen je uzrastu od četvrtog do osmog razreda osnovne škole, a uz pomoć roditelja ili učitelja mogu ga koristiti i mlađa djeca. Sastoji od sedam cjelina kroz koje će se djeca upoznati i s pomagalima i metodama lova kukaca, dok će kroz glavni dio priručnika usvojiti proces preparacije kukaca i pripremu za zbirke koje imaju važnu ulogu u prirodoslovlju i svakodnevnom muzejskom radu.

Na dan predstavljanja „Priručnik za preparaciju kukaca“ će se moći kupiti u muzejskoj suvenirnici po promotivnoj cijeni od 20 kuna, dok će redovna cijena biti 30 kuna, a moći će se naći u suvenirnicama Gradskog muzeja Karlovac, Starog grada Dubovca i Muzeja Domovinskog rata Karlovac – Turanj.

Priručnik je financijski podržan od strane Grada Karlovca.

 

L. Grčić

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More