Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Sport TAEKWONDO Podijeli

U subotu u Zagrebu počinje 8. Otvoreno europsko klupsko prvenstvo, TKD Karlovac suorganizator natjecanja

Natjecanje će se odvijati u Kristalnoj dvorani hotela Westin uz sve propisane epidemiološke mjere.

Hotel Westin u Zagrebu od 21. do 25. studenog domaćin je 8. Otvorenog europskog klupskog taekwondo prvenstva, čiji su organizatori Taekwondo klub Karlovac i zagrebački Taekwondo klub Jastreb.

Prijavljeno je ukupno 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora, natjecatelji dolaze iz 42 države sa četiri kontinenta, a među njima i 11 nacionalnih reprezentacija te 13 olimpijaca koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine. Hrvatskih natjecatelja je 167 iz 29 klubova.

Europsko klupsko prvenstvo odvija se pod okriljem Europskog taekwondo saveza, koji je iskazao čast organizatorima, TKD Jastrebu i Karlovcu, kao dugogodišnjim nositeljima kvalitete, da budu domaćini i to prvenstvo trebalo bi pokazati kako se i u otežanim pandemijskim uvjetima mogu uspješno organizirati natjecanja u taekwondou i da Hrvatska i sljedeće godine bude domaćin klupskog EP-a 2021. u Rovinju.

Prvenstvo su na današnjoj konferenciji za medije u Hotelu Westin predstavili Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba i počasni predsjednik Organizacijskog odbora, Tomislav Družak, državni tajnik za sport, Tamara Pradegan, predsjednica Organizacijskog odbora Europskog prvenstva i predsjednica Odbora za mlade i studente Europske taekwondo federacije, Antonio Barbarino, izaslanik predsjednika Europske taekwondo federacije, prof. Miroslav Brežan, Grand Master, 9. DAN kukkiwon i predsjednik TKD Karlovac te Kristina Tomić, hrvatska olimpijka i europska prvakinja.

Pradegan je zahvalila gradonačelniku Bandiću, državnom tajniku Družaku i Ministarstvu turizma i sporta na podršci te istaknula da ovakvi događaji brendiraju Zagreb i Hrvatsku kao europsku sportsku destinaciju.

– Uz dokazani talent, sportski duh i entuzijazam, uvjeren sam da ćemo biti dobri domaćini, promovirati zdrav način života, našu turističku ponudu, ali i organizacijske i turističke kapacitete i u drukčijim, otežanim uvjetima – kazao je Bandić.

Antonio Barbarino, izaslanik predsjednika WTE-a, kazao je kako suradnja s organizatorima i hrvatskim medicinskim stručnjacima jamči najbolje zaštitne mjere te da će se nacionalni propisi i protokoli primjenjivati cijelo vrijeme. Raduje ga veliki broj sportaša svih dobnih kategorija, te što će nastupiti vrhunski olimpijci poput Jade Jones iz Velike Britanije.

– Taekwondo sport nedavno je proslavio pola stoljeća u Hrvatskoj. Klubovi Jastreb i Karlovac su dugogodišnji nositelji kvalitete i Europska taekwondo federacije to je prepoznala i dodijelila nam domaćinstvo. U normalnim okolnostima bilo bi više do 3000 natjecatelja, a vjerujemo da će upravo tako biti sljedeće godine u Rovinju – naglasio je prof. Brežan.

Prvenstvo se otvara u subotu, 21. studenog, u 12 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin, a od 13 sati počinju natjecanja kadeta. Seniorke i seniori na rasporedu su posljednja dva dana, 24. i 25. studenog.

Pročitajte i ovo

STRELJAŠTVO

‘Policajci’ ekipno treći, Karlovčanke četvrte, Dugorešani peti, pojedinačno najbolji Vlado Cindrić sa četvrtim mjestom