Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Crna kronika POČINITELJ NEPOZNAT Podijeli

U šumi na Orlovcu pronađene mine, ručne bombe, raketni bacači

Policija ih uništila

Karlovački policajci za protueksplozijsku zaštitu u subotu su iz šume na Orlovcu uklonili veće količine pronađenih minsko – eksplozivnih sredstava. 

Pronađeno je i uklonjeno 20 mina za ručni bacač, 60 upaljača za protupješačke mine, 48 ručnih bombi, četiri tromblonske mine, pet ručnih raketnih bacača i jedna protupješačka mina.

Osoba koja je sve to ostavila u šumi i time ugrozila sigurnost ljudi, je nepoznata. A nema razloga za bacanjem oružja zaostalog iz Domovinskog rata po šumama i gorama. Iz PU karlovačke podsjećaju sve građane da se oružje može dobrovoljno predati bez ikakvih sankcija.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92

– Još je uvijek u tijeku akcija Manje oružja – manje tragedija kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak, kažu u policiji.

Oružje i eksplozivna sredstva ne treba samostalno nositi  u policijsku postaju već je dovoljno nazvati na 192 i izraziti želju za dragovoljnom predajom, reći adresu i ekipa bez policijskih oznaka će doći i preuzeti oružje.

Pročitajte i ovo

SLIJETANJE

Šef županijskih vatrogasaca Franković na putu za Glinu imao prometnu nesreću. Srećom, nije ozlijeđen