Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija JELIĆ, PRVA TREĆINA Podijeli

U trećini mandata Županija riješila 32 % od 407 projekata

Završeno ili se radi na projektima teškim vrijednim ukupno više od pola milijarde kuna

Trećinu projekata odnosno 32% tj. 130 od ukupno 407 projekata završila je Karlovačka županija u trećini mandata.

Pohvalio se danas župan Damir Jelić na pressici na kojoj je novinarima prezentirao projekte koji su završeni i na kojima se trenutno radi u svih pet gradova i 17 općina.

– Stotrideset projekata od 407 je završeno ili 32 posto. U idealnoj situaciji to bi bilo 33 posto, međutim to je već i sada iznad očekivanja, naglasio je Jelić.

Njihova ukupna vrijednost je veća od 514 milijuna kuna i uglavnom se odnose na uređenje cestovne infrastrukture, energetsku učinkovitost školskih i zdravstvenih ustanova. Među njima su i veliki projekti poput Kuće Nikole Tesle, Centra izvrsnosti, mreže škole, Regionalnog centra, Hitne medicinske pomoći, Babina gora…

No, Jelić je svjestan da u drugoj trećini mandata rezultat neće biti tako dobar. Jer neki projekti, poput sustava obrane od poplava grada Karlovca, neće biti završeni niti u ovom mandatu.

– Taj postotak će rasti, ali u ukupnom zbiru će padati. Ne može se očekivati da će 64 posto biti nakon dvije trećine jer će mnogi projekti biti u tijeku.

Do kraja mandata računa da će završiti dvije trećine od 407  projekata.

Činjenica da u nekim postupcima kreću iz minusa i moraju nadoknaditi sve ono što nije godinama odrađeno jedna je od stvari kojima nije zadovoljan. Ono što ga veseli je rad na terenu s ljudima i njihove pozitivne reakcije. Podsjetio je, naime, kako su 407 projekata u programu “407 za 047”  iznjedrili upravo sami stanovnici gradova i općina Karlovačke županije koja se, kako je naglasio, sada vježba biti “servis0 servisa”.

No, hoće li u konačnici provođenje tih projekata izazvati željeni efekt i dovesti županijsko vodstvo do cilja – demografskog i gospodarskog rasta i rasta zaposlenosti, sada je prerano govoriti. Idući sastanak Jelić je s novinarima zakazao za veljaču 2020., a do tada će, najavio je, imati i te odgovore.

Pročitajte i ovo

BRIGA O STARIJIMA

Projekt “Zaželi – Spas u zadnji čas” omogućio je zapošljavanje 15 žena: Brinu o 97 starijih i nemoćnih osoba