U Trgovačko – ugostiteljskoj školi na meniju terina, štrudla i gulaš od gljiva
Do gljiva ove godine nije lako doći, ali TUŠ ih je nabavio pa su u gulašu četiri vrste
Petak je već uobičajeno dan kada budući kuhari Trgovačko – ugostiteljske škole pripremaju tematska jela. Danas su na redu jela od gljiva.
Terina kao hladno i štrudla kao toplo predjelo te gulaš od gljiva kao glavno jelo pripremljeni su rano ujutro u kuhinji školskog praktikuma. Građanima su ponuđeni za gablec do 13 sati ili “do isteka zaliha”.
U gulašu su četiri vrste gljiva, miks gljiva je i u štrudli dok su u terini šampinjoni s piletinom.
-Imamo misk gljiva, to su vrganji, shitake, šampinjone, panjevčice i bukovače. Sezona traje, ali gljiva nema previše međutim uspjeli smo ih nabaviti za današnji događaj. U gulašu je bolje da je što više vrsta, barem tri, a mi u našem imamo četiri vrste – vrganje, shitake, bukovače i panjevčice. Terina je od šampinjona, a u štrudli je kombinacija gljiva, pojasnio je profesor Igor Frketić.
Jela su pripremali učenici kuhari 3. E i 1. G razreda. Ako je suditi po interesu Karlovčana, dobro su ih skuhali.