Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija ULAGANJA U ZDRAVSTVO Podijeli

U viziti: Dugoreška bolnica u 2020. u potpunosti obnovljena i na nuli, karlovačka i ogulinska stvaraju minuse

Župan Jelić najavio “okretanje” k ogulinskoj bolnici u 2020.

Kada u travnju 2020. završi 10,5 milijuna kuna vrijedna energetska obnova, dugoreška Specijalna bolnica za produženo liječenje bit će u potpunosti uređena.

Rekla je to ravnateljica dr. Višnja Mihalić Mikuljan za današnjeg “vizite”  radova sa županom Damirom Jelićem.

– Držimo se terminskog plana. Napravili smo novu kotlovnicu na pelete, jedan dio odjela Neurologije – unutarnje obloge i prozori, a odjel Palijative je u potpunosti završen. Postavljena je i štedna rasvjeta, a na krovu nove zgrade su paneli za elektrocentralu. Bit će velika ušteda na energiji koju očekujemo tek iduće godine jer ove godine još radimo po starom, objasnila je Mihalić Mikulja.

U bolnici, koja može zbrinuti 165 pacijenata od čega i 10 palijativnih, i za koju redoviti pacijenti čekaju na red, ovu poslovnu godinu neće završiti u minusu. Dijelom zahvaljujući i ovom ulaganju koje je stiglo bespovratno.

– Šest milijuna i petsto je dobiveno od fonda graditeljstva, 2.780.000 od Fonda regionalnog razvoja i 2 milijuna nam je dala županija. Kad se sve to zbrojilo nama je ostalo 380 tisuća kuna koje smo iskoristili za obnovu odjela Interne 2. Napravili smo svu novu stolariju, 28 štokova i vrata, i četiri nove kupaone. Iduće godine sa decentraliziranim sredstvima očekujemo da će cijela bolnica biti potpuno uređena, dodala je ravnateljica.

Ovako velikog ulaganja dugoreška bolnica nije imala od kad je izgrađena, naglasio je  župan. A Županija će, najavio je, nakon nje, fokus iduće godine prebaciti na ogulinsku bolnicu.

-Naše dvije preostale bolnice, ogulinska i karlovačka, stvaraju minuse. U Karlovcu se nazire mogućnost nekih rješenja dok je za Ogulin to vrlo teško izreći. Pokušavamo s nekim respiracijskim centrom, ima ideja, ali i Županija se nakon dugoreške bolnice okreće, barem u vanjskom dijelu, ogulinskoj bolnici. Karlovačka je riješena, to vidite, uistinu je lijepo. Ovo ovdje već od proljeća će biti jedan novi sjaj i sada je na nama da promišljamo što učiniti u Ogulinu u punom smislu.

Pročitajte i ovo

HALO, HALO

Dugoreški vatrogasci dobili satelitski uređaj za komunikaciju