Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Euro 2020. ipak nismo gledali ovo ljeto, već ćemo se morati strpjeti još 365 dana, a baš smo trebali na današnji dan igrati finale. Trebali su nasuprot stajati Francuzi, galski pijetlovi, trebalo je biti naš dan, naše poravnanje računa. Nova, bolja, 'zlatna Rusija'. Trebao je to biti posljednji Euro za Modrića i Rakitića, dvojicu igrača koji su nosili Hrvatsku u Rusiji do finala. Stoga su se posebno “napalili” i sa Zlatkom Dalićem bili uvjereni da ćemo napraviti sjajan rezultat. I trebali smo... Uostalom, pogledajte scenarij... Dva gola Kramarića, prvi u 9. minuti, a drugi u 40. bili su dovoljni za rušenje velike Francuske i ostvarenje predivnog sna - Hrvatska je europski prvak! Hrvatska je na krovu Europe! Eh, srce ludo, ludi sni.... Do nagodinu. Tooo! Hrvatska srušila Francuze i osvojila titulu prvaka Europe! Robbie Phillips iz Edinburgha kaže kako ga motiviraju veliki ciljevi, a ove godine planirao se penjati po stijenama u Yosemiteu, Chamonixu i u Pakistanu. Zbog korone je ipak ostao doma Korona je pomrsila planove i škotskom Spidermanu - novi hit mu je sad penjanje po mostu Udruga mještana glasno protestira jer ne mogu do svojih kuća, a vrijeme je od berbe lavande. Saznali smo da produkcija serije ipak nema pravo boraviti po tim balkonima, odlagati im opremu u dvorišta i priječiti put Mještani Humca mogu pozvati policiju i otjerati 'Jugoslovenku' jer serija nema pravo tu snimati Amina Kajtaz, kći Seada Kajtaza, plivačica je zagrebačke Mladosti, a na posljednjem državnom prvenstvu osvojila je čak šest zlatnih medalja, a sada se okrunila laskavom titulom Miss sporta Hrvatske Plivačica i kći legende Veleža je postala je Miss sporta Hrvatske

Život HRVATSKA INŽENJERIJA Podijeli

U vojarni na Kamenskom obilježen Dan inženjerije

Inženjerci su s narodom i danas, u miru, posebno u kriznim situacijama – poplavama, požarima…

Dan inženjerije odnosno Dan roda inženjerije, Dan Inženjerijske pukovnije i Dan Vojne kapelanije “Sveti Anđeli Čuvari” obilježen je jučer u vojarni Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske u Kamenskom.

Prijavak zapovjedniku HKoV-a general bojniku Siniši Jurkoviću predao je načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Inženjerijske pukovnije pukovnik Miroslav Car kojemu je u pratnji bio zapovjednik InžP brigadir Alan Srpak. U svečanom postroju tom prilikom bili su pripadnici zapovjedništva i postrojbi inženjerijske pukovnije HKoV, udruga veterana inženjerijskih postrojbi i umirovljenih pripadnika InžP.

Brigadir Srpak podsjetio je na povijest stvaranja inženjerijskih postrojbi Hrvatske vojske i slavne dane Domovinskog rata.

– Završetkom rata posao za inženjerce nije završio, naglasio je Srpak.

Osim što su deminirali vojne objekte i civilnu infrastrukturu, pomagali su i civilnom stanovništvu u saniranju ratnih šteta, a pomažu i danas u miru.

– Inženjerci su sa narodom posebno u kriznim situacijama kao što su elementarne nepogode od spašavanja poplavljenih do gašenja požara. Inženjerci su također uključeni u međunarodne aktivnosti OS RH.

General Jurković je pak dao u obvezu svim inženjercima da u izvršavanju svakodnevnih zadaća daju svoj puni doprinos, vodeći računa da se sačuva život i zdravlje ljudi.

Na jučerašnjoj proslavi pohvaljeni su i nagrađeni zaslužni pripadnici Inženjerijske pukovnije, a svečanost završena misnim slavljem u kapelici Sv. Anđela čuvara.

Pročitajte i ovo

NAJNOVIJE

Jedna oboljela osoba iz Ogulina djelatnik je bolnice. Poduzete sve mjere zaštite pacijenata