Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Život HRVATSKA INŽENJERIJA Podijeli

U vojarni na Kamenskom obilježen Dan inženjerije

Inženjerci su s narodom i danas, u miru, posebno u kriznim situacijama – poplavama, požarima…

Dan inženjerije odnosno Dan roda inženjerije, Dan Inženjerijske pukovnije i Dan Vojne kapelanije “Sveti Anđeli Čuvari” obilježen je jučer u vojarni Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske u Kamenskom.

Prijavak zapovjedniku HKoV-a general bojniku Siniši Jurkoviću predao je načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Inženjerijske pukovnije pukovnik Miroslav Car kojemu je u pratnji bio zapovjednik InžP brigadir Alan Srpak. U svečanom postroju tom prilikom bili su pripadnici zapovjedništva i postrojbi inženjerijske pukovnije HKoV, udruga veterana inženjerijskih postrojbi i umirovljenih pripadnika InžP.

Brigadir Srpak podsjetio je na povijest stvaranja inženjerijskih postrojbi Hrvatske vojske i slavne dane Domovinskog rata.

– Završetkom rata posao za inženjerce nije završio, naglasio je Srpak.

Osim što su deminirali vojne objekte i civilnu infrastrukturu, pomagali su i civilnom stanovništvu u saniranju ratnih šteta, a pomažu i danas u miru.

– Inženjerci su sa narodom posebno u kriznim situacijama kao što su elementarne nepogode od spašavanja poplavljenih do gašenja požara. Inženjerci su također uključeni u međunarodne aktivnosti OS RH.

General Jurković je pak dao u obvezu svim inženjercima da u izvršavanju svakodnevnih zadaća daju svoj puni doprinos, vodeći računa da se sačuva život i zdravlje ljudi.

Na jučerašnjoj proslavi pohvaljeni su i nagrađeni zaslužni pripadnici Inženjerijske pukovnije, a svečanost završena misnim slavljem u kapelici Sv. Anđela čuvara.

Pročitajte i ovo

OPASNO

Rampa na prijelazu kod sv. Antuna opet “šteka”