Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija UDRUGA ZVONČIĆI Podijeli

U Žakanju održana dva predavanja, jedno za roditelje predškolaraca, drugo za nastavnike

Roditelji predškolaca u Žakanju slušali su o grafotmotorici, nastavnici osnovne škole o senzornoj integraciji

Roditelji predškolske djece u Dječjem vrtiću Pčelica sudjelovali na predavanju na temu “Poticanje grafomotoričkih vještina kod predškolaca.”

Radi se o predavanju u sklopu ESF projekta Partnerstvo za društveni centar u Žakanju, a održala ga je radna terapeutkinja Udruge Zvončić, Anita Kraševac.

Cilj predavanja bio je savjetovati roditelje na koji se način te u kojoj dobi djeteta može poticati razvoj fine motorike.

Predavanjem je obuhvaćen i dio sa pravilnim hvatom olovke, pomagalima za pisalo koja se mogu koristiti ukoliko dijete pokazuje poteškoće te alternativna rješenja i korištenja raznih medija za poticanje grafomotričkih vještina ukoliko dijete odbija samu aktivnost pisanja/crtanja.

Dotakli su se i teme priprema za upis u prvi razred, jer teškoće u grafomotorici imaju značajan utjecaj na školski uspjeh.

Djeca koja imaju slabije razvijene grafomotoričke vještine mogu odbijati aktivnosti u kojima se od njih traže, gube motivaciju za rad, a time i priliku za učenje i usvajanje novih znanja.

Zaključno, djeca koja provode grafomotoričke vježbe razvijaju i pažnju, koncentraciju orijentaciju, govor i spoznaju. Crtanje i pisanje potrebno je provesti kroz igru, a ne treba niti zaboraviti pohvaliti dijete.

Za nastavnike je organizirano predavanje na temu “Senzorna integracija”

Sudjelovali su nastavnici iz OŠ Žakanje.

Saznali su što je to senzorna integracija, koji su znakovi poteškoća senzorne integracije, kako se dijagnosticira te kako se provodi terapija.

Sudionici predavanja također su dobili smjernice kako u svakodnevnom radu koristiti materijal iz okoline, koje aktivnosti i igre koristiti i poticati dijete s ciljem što bolje organizacije senzornih informacija.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Matija Furač podnio ostavku na mjesto predsjednika Karlovca 1919