Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Život BOOK TRAILER Podijeli

Učenice Noa i Helena napravile film i zaradile put u Italiju na 4 dana

Book Trailer Film Festival u svom 4. izdanju danas je u karlovačkoj Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića

Učenice karlovačke Gimnazije, Noa Barić i Helena Šarić, napravile su film i zaradile put u Italiju na 4 dana. U sklopu je to ovogodišnjeg Book Trailer Film Festivala koji se održava već 4. godinu za redom.

Istaknula je tako danas u programu Radio Mrežnice profesorica hrvatskog jezika, Martina Vičić Crnković.

Upravo će ona povesti učenice u Italiju iduće subote, 27. ožujka, na četverodnevnu završnu svečanost Festivala u Lombardiji koji je međunarodnog karaktera.

– Njih dvije zajedno su radile na jednom book trailer projektu koji je bio online, pa tamo ćemo vidjeti njihov rezultat i kako će sve proći.

Book Trailer Film Festival u svom 4. izdanju počinje danas, u karlovačkoj Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića, i to prvi puta uživo.

Kako i sam naziv govori, zadatak učenika je osmisliti jedan book trailer, točnije film kao najavu za knjigu po vlastitom izboru. Pravila su stroga i detaljna, točno je određena minutaža, a dolazi i 30-ak gostiju iz različitih dijelova Hrvatske.

– Danas će nam se pridružiti učenici iz Duge Rese, Velike Gorice, Zagreba, Delnica, Pule, ali i onih malo daljih krajeva kao što su Nova Gradiška i Požega, tako da se danas očekuje doista šarolika ekipa, zaključila je profesorica.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka