Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Karlovac SJAJNI Podijeli

Učenici karlovačkog TUŠ-a 1. i 3. na natjecanju Inside Tourism

Rješavali su poslovne slučajeve pravih tvrtki

Učenici 4.C razreda, program turističko-hotelijerski komercijalist, osvojili su 1. i 3. mjesto na natjecanju Inside Tourism u rješavanju poslovnog slučaja koji je organizirala studentska udruga Tourism Lab.

Natjecanje je namijenjeno učenicima četvrtih razreda srednjih škola turističkog, ugostiteljskog i ekonomskom usmjerenja. Njihov zadatak je bio riješiti stvarne poslovne slučajeve zadane od turističkih poduzeća.  Mogli odabrati jedan od 4 poslovna slučaja tvrtki Jadranka hoteli Lošinj, Maistra, Ex-Alto i Istra adventure.

Svi finalisti su dobili certifikat za ulazak u finale te novčane nagrade u iznosu od 1500 kn po timu za prvo mjesto, odnosno 400 kn za treće mjesto. Ukupno se natjecalo 156 učenika u 43 ekipe

Trgovačko-ugostiteljska škola, Karlovac ove je godine sudjelovala s dva tima koji su rješavali poslovne slučajeve iz grupacije Maistra i slučajeve putničke agencije Ex-Alto.

U školi su morali osmisliti marketinške strategije i planove, kreirati događaje i provesti određena istraživanja iz područja ekonomije, turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva.

– Naši učenici pokazali su marljivost i proaktivnost te predali vrlo zanimljiva i kreativna rješenja prijavljenih poslovnih slučajeva. Rješenja oba prijavljena tima su od poslodavaca izabrana među 3 najbolja za određeno poduzeće. Tim koji je rješavao zadatak Ex-Alto putničke agencije je na kraju osvojio treće mjesto, dok je tim koji je rješavao zadatak grupacija Maistra proglašen najboljim i osvojio prvo mjesto, kažu u danas u TUŠ-u.

Učenici koji su sudjelovali na rješavanju poslovnih slučaja su: Matea Benšić, Petra Vuljanić, Lea Lisac, Lea Gjumić, Natalija Čavlović, Nina Boričević i David Cindrić. Mentorirao ih je djelatnik škole Emanuel Cipurić.

Pročitajte i ovo

SJEDI 5

Odličan uspjeh karlovačkih gimnazijalaca: Kada nešto voliš, ništa ti nije teško