Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  30C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Medicinske maske na licu mogu pomoći u usporavanju širenja korona virusa, no mnogi se tom preporukom znanstvenika i zdravstvenih radnika iz različitih razloga ne slažu Za sve laike: Znanstvenik Bill Nye objasnio zašto moramo nositi masku uz svijeću i šal Reizdanje albuma na rasporedu je 4. rujna, a bit će dostupno u više formata, uključujući četverostruko CD izdanje i box set. Box setovi će imati i 'Brussels Affair', live album od 15 pjesama Legendarni Stonesi su najavili reizdanje albuma iz 1973: Stižu i tri dosad neobjavljene pjesme... Istragom je utvrđeno da je 3. lipnja na području Vinodolske općine iz nezaključanog osobnog vozila otuđila torbicu s novcem, osobnim dokumentima, bankovnim karticama i drugim predmetima U Crikvenici uhitili ženu (31) radi krađe, šteta oko 10.500 kuna Udruga Roditelji u akciji - Roda zatražila je u petak hitan sastanak s ministrom zdravstva Vilijem Berošem radi revidiranja odluke o ograničavanju posjeta djeci u bolnicama, što je potpisom poduprlo 450 stručnjaka iz područja zdravstva, odgoja i obrazovanja.  Inicijativu udruge podržali su psiholozi, liječnici, logopedi, odgojitelji i učitelji te 28 udruga koje djeluju na području skrbi za djecu reagirajući na odluku ekspertne skupine Ministarstva zdravstva da se boravak roditelja uz hospitaliziranu djecu, zbog epidemioloških razloga, ograniči na 15 minuta dnevno. Roda poručuje da je odluka Ministarstva zdravstva opravdano izazvala žestoke negativne reakcije javnosti i roditelja koji zahtijevaju da budu uz svoju djecu, zbog čega su uputili ministru Berošu zahtjev za hitan sastanak na tu temu. Pokretačice inicijative, stručnjakinje za mentalno zdravlje djece Tatjana Gjurković i Tea Knežević ističu da roditelji pružaju nezamjenjivu emocionalnu podršku djetetu u stresnoj situaciji poput boravka u bolnici. Roda navodi kako je od početka krize uzrokovane koronavirusom kontinuirano upozoravala na nemogućnost roditelja da posjete ili borave uz dijete koje se nalazi na bolničkom liječenju u većini bolničkih odjela u Hrvatskoj. Više od 50.000 roditelja potpisalo je peticiju kojom traže od Ministarstva zdravstva i ravnateljstva svih bolnica ukidanje zabrane posjeta, dnevnog i cjelodnevnog smještaja uz dijete koje se nalazi na bolničkom liječenju. Traže sastavljanje jasnih i nedvosmislenih uputa svim bolnicama, ujednačenu praksu, epidemiološke smjernice i poštivanje Povelje o pravima djeteta u bolnici. Podržala ih je i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, koja ističe važnost boravka roditelja uz djecu u bolnici kao jedno od temeljnih dječjih prava, prema Konvenciji o pravima djeteta. Udruga Roditelji u akciji traži hitan sastanak s Berošem

Život UČENJE U KINU UZ FILM Podijeli

Učenici u Plaškom eksperimentirali s filmom na “Frooom” radionici

Kino u Plaškom postalo moderna učionica

Kino može biti i zabavno mjesto za učenje. Znaju to učenici OŠ Plaški koji su sudjelovalu na interdisciplinarnoj filmskoj radionici za djecu i mlade “Frooom”.

Nakon što su u svom KINO.hr Plaški pogledali australski dječji film “Crveni pas: Početak” koji se našao i u službenoj selekciji Berlinskog filmskog festivala, učenici viših razreda otkrivali su tajne filmske montaže.

Tajne im je otkrio Karlo Vorih,  jedan od Frooomovih voditelja, filmski redatelj i autor nagrađivanog dokumentarca “Bolnica budućnosti”.

Kroz mnoge primjere iz filma djeca su učila što se sve upotrebom montaže može postići.

– Takozvani Kuleshov eksperiment zaintrigirao je mlade Plaščane koji su vrlo angažirano komentirali viđeno na velikom platnu. Zaključak svih je da sličnu radionicu žele što prije ponovno imati u svome lokalnom kinu koje se može nazvati i modernom interaktivnom učionicom, kažu iz KINO.hr Plaškog.

Uzbudljivi program u kinu u Plaškom nastavlja se već ovog vikenda. U petak je u 20 sati na programu 3D poslastica “Pokemon – Detektiv Pikachu”.

Pročitajte i ovo

OGULIN

I ogulinski gradonačelnik pozitivan na koronu