Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac SKUP SKUPLJI Podijeli

Udruga potrošača Korana protiv poskupljenja parkirnja u Karlovcu zbog uvođenja eura: Neka ostane 0,66

Obrazloženje direktora Mladosti d.o.o. je da imaju tehničkih problema je ulični parkirni automati ne podržavaju prihvat euro kovanica od 1 i 2 euro centa

S novom godinom u Karlovcu bi trebalo poskupjeti parkiranje, barem ako je suditi po prijedlogu tvrtke Mladost. No, Udruga Korana za zaštitu potrošača tome se protivi.

Cijena sata u Karlovcu sada je 5 kuna, odnosno 0, 6636140 eura, a trebalo bi se primjeniti zaokruživanje cijene na 0,66 eura.

U Udruzi objašnjavaju da prema Zakonu o uvođenju eura “zbog preračunavanja potrošač ne smije biti u financijski nepovoljnijem položaju nego što bi bio da euro nije uveden”.

Dodaju i da je “zabranjeno je poslovnim subjektima i tijelu javne uprave pri uvođenju eura povećati cijene robe i usluga prema potrošačima bez opravdanog razloga.“

Mladost je ipak uputio prijedlog promjene cijene, a Nadzorni odbor dao je suglasnost krajem studenog.

Kako navode u Udruzi, obrazloženje direktora Mladosti d.o.o. je da imaju tehničkih problema je ulični parkirni automati ne podržavaju prihvat euro kovanica od 1 i 2 euro centa, te da korisnik parkiranja nije u mogućnosti platiti parkiranje od 0,66 euro centi.
Predlagali smo i opciju bezgotovinskog plaćanja, koja nije prihvaćena od strane direktora niti od ostalih članova Vijeća, navode.

Prijedlog za poskupljenjem cijene parkiranje prihvatilo je 5 članova Vijeća za zaštitu potrošača.
– Pitamo se, da li su i ostali članovi Vijeća, potrošači i u čije ime govore i koga zastupaju? Da li Udruga za zaštitu potrošača mora štititi i ostale članove Vijeća od njih samih?
Ovo je druga situacija koja se dogodila ove godine, kada je u pitanju Vijeće za zaštitu potrošača. Slična situacija se dogodila kada se donosila odluka o poskupljenju odvoza komunalnog otpada. Postojale su dvije mogućnosti za obračun odvoza komunalnog otpada, jedna je prema volumenu predanog otpada, a druga prema volumenu spremnika, koja je na žalost prihvaćena i nepovoljnija je za potrošače.
Nakon svega postavljamo pitanje, da uopće sudjelovati u radu Vijeća za zaštitu potrošača i biti preglasan, jer je takav saziv Vijeća, kojega je na kraju krajeva Gradska uprava i predlagala, a Gradsko vijeće biralo,, navode u udruzi.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka