Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac NA GODIŠNJICU Podijeli

Udruga specijalne policije predlaže da se Koranski most preimenuje u Most specijalne jedinice policije Grom

Usvoji li karlovačko vijeće ovu odluku, bit će to točno na 30. godišnjicu događaja na Koranskom mostu

Koranski most u Karlovcu, prihvati li to Gradsko vijeće sljedećeg utorka, trebao bi nositi naziv “Most specijalne jedinice policije Grom”. Slučajno ili ne, bude li većina “za”, bit će to točno na 30.godišnjicu slučaja Koranski most.

Prijedlog je to Udruge specijalne policije Grom odaslan karlovačkoj vlasti, u kojem predlažu da most ubuduće nosi ovo ime. Obrazlažu to činjenicom kako su pripadnici SJP sudjelovali u obrani cijele Karlovačke županije, predaji svih karlovačkih vojarni, razbijanju pete kolone, bili su u svim akcijama od Krvavog Uskrsa nadalje, prošli sva bojišta.

Kako piše predsjednik udruge Josip Slaćanin u prijedlogu novog naziva mosta, ” želimo podsjetiti na naše sudjelovanje u osiguranju mosta na rijeci Korani te na mjesec rujan 1991. kada su neprijateljske aktivnosti bile na svom vrhuncu. U takvim okolnostima, zahvaljujući našem angažmanu spriječeno je i zaustavljeno daljnje neprijateljsko djelovanje što je ujedno bila i prekretnica u obrani grada Karlovca”, piše u pojašnjenju.

Sjednica gradskog vijeća Karlovca bit će 21. rujna, točno na 30. godišnjicu događanja na Koranskom mostu. Radi se o dobro poznatom događaju kad je ubijeno trinaest, a ranjena su dvojica srpskih rezervista za što je pravomoćno osuđen Mišo Hrastov, tadašnji policijski specijalac. On je u prosincu 2016. godine izašao iz kaznionice u Lipovici i odslužio kaznu zatvora za ovo djelo. U međuvremenu je na njegovu adresu stiglo niz presuda kao odšete ubijenim i ranjenim rezervistima JNA u Karlovcu, a o Hrastovljevom slučaju za zadnjeg posjeta Karlovcu progovorio je i predsjednik Milanović u srpnju ove godine.

Zanimljivo je da je ova točka zadnja na sjednici vijeća zakazanog za utorak, 21. rujna u 17 sati.

Pročitajte i ovo

KREATIVNE RADIONICE

Kreativni most u ozaljskoj školi, stigli i glumci