Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija ZAŠTITA POTROŠAČA Podijeli

Udruge Potrošačica i Mrežnica dobile potporu za svoje projekte zaštite prava potrošača

Želimo potrošačima dati potpune i nepristrane informacije kako bi mogli sami donijeti odluku o kupnji nekog proizvoda

Među sedam projekata iz područja zaštite prava potrošača koje je financijski poduprijelo Ministarstvo gospodarstva su i dva iz Karlovačke županije: “Potrošačka prava i obveze” hrvatskog društva Potrošačica  i “Potrošačka školica” dugoreške udruge za zaštitu potrošača Mrežnica.

Potrošačice će za provedbu svog projekta na raspolaganju imati bespovratnih 63,8 tisuća kuna, a Mrežnica 47,7 tisuća kuna.

– Provođenjem projekta „Potrošačka prava i obaveze“ stvaraju se uvjeti da građani Republike Hrvatske kao potrošači donose ekonomski opravdane i informirane odluke. Jedno od temeljnih prava potrošača je pravo na siguran proizvod. To podrazumijeva da proizvod zadovoljava sve sigurnosne zahtjeve, odgovarajuće je označen i sadrži eventualno potrebna upozorenja. Ovim projektom Društvo „POTROŠAČICA“ želi potrošačima dati potpune i nepristrane informacije o proizvodima i uslugama na temelju kojih će moći donijeti odluku o kupnji, kaže predsjednica Ana Smoljak.

U šest mjeseci provedbe bit će održane tri dvosatne tribine, tijekom rujna i listopada ove godine. Jedna tribina bit će održana u Gradu Karlovcu, druga u Gradu Duga Resa, a treća tribina bit će održana u Općini Muć.

U sklopu projekta „Potrošačka školica“ će se pak tijekom dvanaest mjeseci provesti devet informativno-edukativnih radionica. Teme radionica koje će biti održane su: ovrhe gdje će građanima biti pojašnjen ovršni postupak te pravna zaštita koji im stoji na raspolaganju, opća prava potrošača, prava iz javnih usluga, a osobito komunalnih usluga i usluga odvoza biorazgradivog i mješovitog otpada, materijalni nedostaci stvari i garancija zajedno s naknadom štete, suvlasnički odnosi u zgradama, s naglaskom na upravitelja i predstavnika stanara, te pričuvu i ugovore o izvođenju radova na zgradi, telekomunikacijske usluge i RTV pristojba, e-trgovina i financijske usluge, ravnopravnost potrošača te direktni marketing trgovaca.

Pročitajte i ovo

PONOVNO

Duga Resa ostala bez struje: Kriv je izvođač radova na aglomeraciji