Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -4C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Sport VESLANJE Podijeli

Ukradeni vanbrodski motor i oštećeni čamac vlasništvo su Veslačkog kluba Korana

Klub je oštećen za oko 50 tisuća kuna, a onemogućen je i u pripremi veslača za ljetni dio sezone, potvrdio je predsjednik Bruno Rogić.

KARLOVAC – Ukradeni vanbrodski motor i oštećeni čamac, o kojima nas je jutros izvijestila PU karlovačka, vlasništvo su Veslačkog kluba Korana, koji je time oštećen za oko 50 tisuća kuna.

Iz kluba su potvrdili da je vanbrodski motor marke Honda ukraden s klupskog glisera, a čamac, koji je kasnije pronađen nizvodno na Kupi, ima znatna oštećenja dna. Obzirom je veslačka sezona još uvijek u tijeku, ovaj nemili događaj prouzročio je klubu i dodatnu štetu u vidu problema u pripremi veslača.

Predsjednik kluba Bruno Rogić očekivano je ogorčen nastalom situacijom.

– Da bi trener mogao nesmetano i dalje voditi trening s veslačima na vodi, mora biti u čamcu i pratiti njihovo veslanje. Ovime mu je to onemogućeno i samom tim je kvalitetni nastavak priprema veslača u sezoni koja je još u tijeku onemogućen. Ovaj vikend veslaju na Bledu, a 1. srpnja imamo našu tradicionalnu veslačku regatu na Kupi. 6. i 7. srpnja je Prvenstvo Hrvatske za juniore a poznato je da je zadnjih godina naš klub vodeći u juniorskom veslanju. Nastali problem ne možemo tek tako otkloniti jer je za nas skup. Ne sjedimo skrštenih ruku, već radimo na tome. Nastojat ćemo privremeno posuditi čamac i motor, kako bismo završili natjecateljsku sezonu. Do jeseni moramo riješiti nabavku novog čamca jer postojeći više nije za uporabu. Vanbrodski motor također. Popravak čamca, kojega smo pronašli nizvodno, bio bi vrlo skup i pitanje je koliko bi on takav popravljen dugo trajao. Za naš klub je oko 50 tisuća kuna jako puno, s obzirom da još otplaćujemo kredit za novi hangar, a imamo i ostalih redovitih obveza. Naš objekt i kompletan plovni park su osigurani, ali sve što je na vodi osiguravajuće društvo ne osigurava. Nemamo taj novac i pitanje je kako do njega doći. Obratit ćemo se svakako za pomoć u pronalaženju rješenja krovnim sportskim asocijacijama grada i županije. Ovim putem pozivam i sponzore koji su nam voljni pomoći da ćemo im se znati odužiti – naglasio je Rogić.

Pročitajte i ovo

KICKBOXING

Od petka do nedjelje 13. Europski kup u Karlovcu: Oboren rekord u prijavama, postao treći najveći kickboxing turnir u svijetu!