Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život ČITAM, DAKLE POSTOJIM Podijeli

Umirovljenici u Domu sv. Antun najviše čitaju krimiće i ljubiće, a sad su dobili 20-ak novih knjiga iz Književnog kruga Karlovac

Sjajno druženje ljubitelja pisane riječi

Koliko je još volje, snage i kreativnosti među korisnicima karlovačkog Doma za starije i nemoćne Sv.Antun, uvjerili su se svi nazočni tijekom susreta petoro članova Književnog kruga Karlovac i stanovnika i zaposlenika ove ustanove.
Sat vremena u kojima su pisci čitali svoje pjesme i priče proletjelo je vrlo brzo uz puno emocija. Najviše pljeska dobile su korisnice Doma koje su pričitale svoje pjesme iz kojih izvire optimizam i volja, bez obzira na dob i životne situacije.
Predstavile se se Bara Grčić, Desanka Štimac i Antonija Hasan koja je slijepa, pa je njezin rad pročitan, zaradivši gromoglasan pljesak.

Književni krug predstavili su Mojca Rapo Waite, Zdravko Novosel, Almir Pehlić, Tomislav Beronić i Damir Valent.

Na kraju druženja, koje će biti tek prvo u nizu, budući su svi isticali, kako ovakvi susreti moraju prerasti u tradiciju, pisci su malo popunili fond naslova knjižnice Doma s dvadeset autorskih knjiga članova udruge.
Knjižničarka Vera Milenković otkrila nam je da korisnici najviše posuđuju krimiće i romane s ljubavnom tematikom i da će donirane knjige vrlo brzo ” u promet”.
Po okončanju ovog festivala proze i poezije u odličnoj atmosferi, književnici su jednoglasno zaključili da bi ova ustanova komotno mogla nositi ime – “Dom za starije i svemoćne”, a naziv akcije Čitam, dakle postojim, na djelu je opravdao svoj cilj.

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Naša poznata glumica Zrinka Cvitešić 4. listopada 1991. bila je učenica škole na Turnju: Otišla sam s crveno-bijelim medom, imam ga još i danas, a rat nikad neću razumijeti