Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Županija PREDIZBORNI SPORAZUM Podijeli

Umirovljenička koalicija: HSU i AUZ ponovo zajedno izlaze na lokalne izbore

Glavni cilj im je novi županijski dom umirovljenika u vojarni Luščić

Hrvatska stranka umirovljenika i Akcija umirovljenici zajedno i na ove lokalne izbore izlaze kao koalicijski partneri. Iako se još nisu usuglasili tko će im biti nositelji lista u Karlovcu i Dugoj Resi te na županijskoj razini, najavljuju kako je došlo vrijeme za nove, mlađe ljude.

-Stav naše dvije stranke da tu tražimo da imamo dom za umirovljenike. To je naša glavna akcija i provest ćemo je na nivou županije i na navionalnoj razini, rekao je Darko Križanić iz AUZ-a.

Sa samo jednim vijećnikom i to u Karlovcu u proteklom mandatu nisu uspjeli puno napraviti. Razlog vide u činjenici da su se koalicijski partneri u vijeću tri puta rotirali. Toga sad, a računaju na do dva vijećnika, neće biti.

-Ovim novim sporazumom smo predvidjeli gradskog vijećnika svake stranke da bude po dvije godine. Tako će lakše pohvatati konce Zvonimir Radečić iz HSU-a.

Ipak, izborili su se za osnivanje gerontološkog centra. A u budućem razdoblju planiraju se javljati i na europske natječaje po pitanju skrbi o osobama treće životne dobi, ali i radnika i hrvatskih branitelja. Nastojat će i da autobusne karte za umirovljenike dodatno pojeftine.

-S obzirom na veliki broj umirovljenika u županiji, oko 35.000, naši su ciljevi zajednički i naš je interes da što više radimo za dorobit umirovljenika i osoba treće dobi, naglasio je Josip Sviličić.

Pročitajte i ovo

LUDILO I ZABAVA

Maturijada u Karlovcu: Mladenačko ludilo i zabava kroz 170 naših fotki