Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac VANDALIZAM Podijeli

Vandali uništili dječje igralište uz Kupu u Hrnetiću

Prostačkim sadržajem išarane i sve sprave

Vandali su u potpunosti prije dvije noći uništili dječje igralište uz Kupu u Hrnetiću koje su prije devet godina izgradili sami mještani novcem dobivenim na donacijskom natječaju Heinekena Hrvatska.

Idejna začetnica ovog, kako su ga od milja zvali ŠRC-a Kupa, Marina Šoštarić danas je ogorčena. Do prije par dana sprave na dječjem igralištu bile su čitave.

-To je totalno devastirano. Izbijeni su stupovi na kojima su te kućice stajale. Ti stupovi su u betonskim temeljima bili radi sigurnosti djece. Oni su sada istrgnuto.

Dodatno su s prostačkim sadržajem sprejem išarali sve sprave. Popravak ovako uništenog igrališta mještani će teško moći sami napraviti kao što su to radili do sad.

Naime, igralište je imalo suglasnost Hrvatskih voda. Tada, 2010. postavljeni su tornjići s penjalicama, tobogan, klackalica, napravljeno boćalište i igralište za odbojku na pijesku. No, ovo igralište koje je smješteno uz kupski zid, 100 metara nizvodno od crkve Hrvatskih mučenika u Hrnetiću,  nikada nije imalo potrebne dozvole i nije službeno registrirano. Održavali su ga sami stanovnici koliko su mogli, bez ičije pomoći. I prije su imali problema s npr. kradljivcima pijeska iz igrališta za odbojku, a dvaput i s vandalima kada su potrgani dijelovi tornjića.

Istovremeno, ovo je bilo jedino igralište za djecu Hrnetića, Novaka i Kaštela.

– Naša djeca doista nigdje nemaju igrališta.

Prije dva dana, pod okriljem noći kada prostor uz Kupu, ispod nadvožnjaka autoceste prema ckrvi, živi jednim drugim životom, vandali su igralište dokrajčili. Djeci ove gradske četvrti ne preostaje drugo nego se sada igrati kod mrtvačnice, groblja i crkve ili ispred ugostiteljskog objekta.

Vandalizam policiji još nije prijavljen, ali sa situacijom su upoznati čelnici Vijeća gradske četvrti te gradski vijećnik iz ovoga kvarta. No, Šoštarić ne očekuje puno od njih jer kaže kako su, kad se radi o interesima stanovnika Hrnetića, prilično inertni.

U Gradu Karlovcu za ovo igralište ne znaju s obzirom da nije službeno.

Pročitajte i ovo

PRAKTIČNO

Spojena parkirališta kod vrtića Grabrik. Nema više metrima u rikverc, izlazak sada puno sigurniji