Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac E-VRTIĆ Podijeli

Upisi u karlovačke vrtiće kao upisi u srednju školu – sve preko interneta

Sve se može odraditi s nekoliko klikova na evrtici.karlovac.hr na računalu ili mobitelu

Roditelji ove godine u Karlovcu zahtjeve za upis svoje djece u jedan od dva karlovačka dječja vrtića, “4 rijeke” i “Karlovac” mogu predati isključivo elektronskim putem.

Poziv za upis Grad Karlovac je objavio danas, a upisi će se provoditi od 6. do 20. svibnja.

-Elektronička prijava na aplikaciju evrtic.karlovac.hr  omogućit će upise u 10-satni vrtićki program po uzoru na upise u srednje škole, rekao je na današnjem predstavljanju aplikacije u vrtiću Rakovac gradonačelnik Damir Mandić.

-Na tragu naše strategije “Pametnog grada” i ovo je jedan korak u tom smjeru. Nastojali smo s tom strategijom sve procese digitalizirati i učiniti da su našim građanima praktični i primjenjivi. Nadam se da će ovi e-upisi olakšati roditeljima i vrtićima i da će ovo postati standard ne samo u vrtićima nego i u ostalim ustanovama i tvrtkama, dodao je.

Na stranici za upise u vrtić potrebno se registrirati, a nakon toga pratiti upute za ispunjavanje prijave.

-Roditelji će unositi sve podatke bitne o svom djetetu: OIB, o članovima domaćinstva i ujedno će biti dostupni i svi programi koji se nude u vrtićima, rekao je Zoran Cetinjanin. Sve tražene dokumente moći fotografirati i priložiti on line prijavi, ali kod upisa morat će donijeti originalne dokumente.

Za roditelje bez računala i interneta pomoć i podrška omogućena u vrtiću Rakovac

Zbog GDPR-a neće biti moguće znati tko imenom i prezimenom stoji iza pojedine prijave za vrtić. Računalo će samo upozoravati ako je neka prijava nepotpuna, a određivat će i bodove.

Za sve one koji nemaju računalo ili internet u Dječjem vrtiću Četiri rijeke na Rakovcu na raspolaganju će biti pomoć i podrška djelatnika vrtića i to od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 19 i petkom od 11 do 13 sati.

U karlovačke vrtiće u pedagoškoj 2019./2020. bit će upisano 283 djece. Prijave se primaju i za novoizgrađeni vrtić Grabrik koji će do jeseni biti stavljen u funkciju.

– U odnosu na prošlu godinu gdje je u planu upisa bilo 176 djece ove godine u planu upisa je 283.  U realnom broju to je oko 50 mjesta više u vrtićima jer će dodatni prostor u Grabriku, koji je uređen zbog izgradnje vrtića Grabrik, ostati u funkciji.  Stojimo kod toga da prije svega svi zaposleni roditelji imaju mogućnost smjestiti svoju djecu u vrtiće, rekao je Mandić.

Grad nastavlja ulaganja u predškolu. Uz rekonstrukciju Dubovca i izgradnju Mahična, Karlovčani s troje i više djece imaju nižu cijenu vrtića, a i subvencija za privatni vrtić povećana je na 500 kuna.

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju