Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Talibanski borci u subotu su pretukli nekoliko prosvjednica kundacima te su pritom pucali u zrak, nastojeći nasilno rastjerali malobrojne okupljene u glavnome afganistanskom gradu Talibani pretukli i rastjerali prosvjednice koje su vikale "kruh, posao i slobodu..." U prvoj utakmici 2. kola engleskog nogometnog prvenstva Aston Villa je na svom terenu svladala Everton sa 2-1 (1-0). Domaći su poveli 2-0 golovima Ingsa (31) i Buendije (85), da bi na konačnih 2-1 autogolom smanjio bivši igrač Evertona Digne (87-ag). Ovo su prva tri boda za Aston Villu u novoj sezoni, dok je Everton i nakon dva kola bez boda. Kasnije u subotu još igraju Arsenal - Leicester City, Brighton and Hove Albion - Newcastle United, Manchester City - Bournemouth, Southampton - Leeds United, Wolverhampton Wanderers - Fulham i Brentford - Manchester United, dok će u nedjelju na teren Nottingham Forest - West Ham United i Chelsea - Tottenham Hotspur, a u ponedjeljak Liverpool - Crystal Palace. Villa srušila Everton: Lampard i dalje bez boda u novoj sezoni Promet na autocestama prema obali i unutrašnjosti odvija se uz zastoje i kilometarske kolone, a prema podacima Hrvatskog autokluba najdulja je kod Zadra i proteže se na 17 kilometara HAK upozorava: Ogromne gužve na autocestama, kolona kod Zadra duga čak 17 kilometara Jedan muškarac je nosio monitor za mjerenje otkucaja srca prije nego je zaprosio svoju djevojku u Rimu. Neposredno prije prosidbe kada je ponovio riječi u glavi, otkucaji srca dosegli su vrhunac - 130 u minuti Ovako izgleda srce muškarca u trenutku kada prosi svoju curu

Sport NOGOMET Podijeli

Uprava Karlovca 1919 izrazila nezadovoljstvo odlukama HNS-a o licenciranju i najavila pravnu bitku za interese kluba

U poslanom priopćenju Uprava karlovačkog kluba navodi da se na NK Trnje nisu striktno primijenili kriteriji te da mu se pogodovalo u procesu licenciranja.

Nakon što je NK Trnje dobilo licencu za igranje u 2. HNL sljedeće sezone, a jučerašnjim ispadanjem Zagorca u kvalifikacijama za 1. HNL postalo vrlo izgledno da nogometaši Karlovca 1919 neće ostvariti glavni cilj – plasman u jedinstveni treći rang, Uprava kluba oglasila se priopćenjem, u kojem je izrazila nezadovoljstvo odlukama HNS-a vezanima za licenciranje te najavila pravnu bitku za interese kluba.

Dopis Uprave karlovačkog kluba donosimo u cjelosti.

Poštovani,

NK Karlovac ovim putem želi medijski iskazati nezadovoljstvo i čuđenje odlukama određenih radnih tijela i Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza kojima je, prema javno dostupnim informacijama, došlo do izbjegavanja striktne primjene ispunjenja kriterija (licenciranja), a koja su očito bila primjenjiva na sve klubove Republike Hrvatske – OSIM JEDNOG – NK Trnje iz Zagreba.

Prije svega želimo čestitati igračima i stručnom vodstvu NK Trnja na čelu sa trenericom Tihanom Nemčić i pomoćnom treneru Danijelom Pranjićem na ostvarenom sportskom rezultatu u sezoni 2021/22 kao i NK Zagorec Krapina i NK Dugo Selo.

Također, želimo istaknuti da je ostvareni sportski rezultat samo jedan od preduvjeta za ishodjenje ispunjenja kriterija za određeni stupanj natjecanja te se uz njega uzimaju u obzir još brojni drugi kriteriji, između ostalih i infrastrukturni kriteriji.

Svi ljubitelji sporta u Republici Hrvatskoj upoznati su s problematikom infrastrukture stadiona i terena u Hrvatskoj. I dok se hrvatski puk zajedno s politikom i Hrvatskim nogometnim savezom fokusiraju na gradnju stadiona u Maksimiru ili negdje u Zagrebu u nižim ligama dolazi do apsurdnih situacija da se podržavaju (i u ovom slučaju protežiraju na štetu drugih klubova) klubovi koji ne posjeduju adekvatnu sportsku infrastrukturu niti perspektivu za budući
razvoj iste.

Ne možemo shvatiti da se ne naglašavaju svijetli primjeri u Hrvatskoj i ulaganja u infrastrukturu kao što su Bjelovar, Mladost Ždralovi, Belišće, Slavonski Brod, Hrvace i desetak ostalih sličnih koji vlastita sredstva u suradnji s HNS-om te gradovima i općinama ulažu u stadione, terene i prateću infrastrukturu da bi ispunili unaprijed objavljene kriterije za određeni stupanj natjecanja, pa ćemo tu napomenuti i naš grad i stadion koji ispunjava sve uvjete za prvi stupanj i u koji je unatoč tome u periodu 2020-2022 uloženo cca 10.000.000 kuna od strane grada (plus pomoći HNS-a i EU fondova).

Ove sezone ponovno svjedočimo primjeru gdje se jednom klubu omogućava i pogoduje na razne načine da prijavljuje više zamjenskih terena na različitim krajevima Grada Zagreba (što nije sporno ukoliko se izvrši u skladu s propisima) ali je u konkretnom slučaju dovelo do još neviđenog apsurda i kršenja propisa i striktnih rokova iz nama nepoznatih ali vrlo lako shvatljivih razloga koji služe parcijalnim interesima klubova iz grada Zagreba u kojem je već, čak i najvećim i najstarijim Purgerima, teško pratiti gdje neki kvartovski klub igra.

Klubovima iz glavnog grada je omogućeno igranje domaćih utakmica na više objekata (stadiona) u različitim stupnjevima natjecanja a da na svojim adresama na kojima su klubovi prijavljeni nema ulaganja u infrastrukturu (što jasno stoji kao obaveza u ispunjenju kriterija) kako bi se ispunili propisani kriteriji za određeni stupanj natjecanja.

NK Karlovac će sigurno poduzeti pravne korake za zaštitu svojih prava i interesa pošto su odluke o ispunjenju kriterija i licencama te popunjavanju trećeg stupnja natjecanja postale službene i javne (objava u glasniku HNS) ali stvarna bit ovog dopisa je da se promjene akti saveza i da se više slične situacije ne
ponavljaju.

Ovom prilikom nećemo ulaziti u komentiranje javne hajke koju je NK Trnje i njegov pomoćni trener pokrenuo na jednom portalu prema Hrvatskom
nogometnom savezu jer im HNS nije omogućio da ostvare direktni plasman u treći stupanj natjecanja bez ispunjavanja svih kriterija iako sve jasno stoji u Propozicijama koje je netko trebao iščitati.

Ne odustajemo i vjerujemo u našu pravnu i sportsku ispravnost.

Uprava kluba

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Matija Furač podnio ostavku na mjesto predsjednika Karlovca 1919