Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Cibona je potpisala novo pojačanje! Radi se o iskusnom centru Darku Planiniću (30) koji je potpisao do kraja ove sezone. Planinić, inače redoviti hrvatski reprezentativac, već je ranije igrao u Ciboni, a bio je u 'vukovima' i one godine kada su osvojili posljednu titulu regionalnog prvenstva. Sudjelovao je i na Olimpijskim igrama u Riju, a od tad je nastupao u Baskoniji, Gran Canariji, Sassariju da bi nakon toga dominirao u poljskom i rumunjskom prvenstvu. Nedavno je odigrao i nekoliko utakmica za Zadar s kojim je imao otvoren ugovor, a naposljetku je završio u Ciboni. Ovo je rješenje za Velićevu momčad nakon što su sporazumno raskinuli ugovor s centrom Kristijanom Krajinom. Na poziciji centra sad imaju tri kvalitetne 'petice': Filipa Bundovića, Matu Vucića i Planinića. Cibona je potpisala Planinića Ma kakav umor, mlada smo momčad! Žao mi je jer mislim da smo zaslužili i više od od boda, ali igrom moram biti zadovoljan, kaže Rožman. Prvo mjesto sada samo znači da smo na dobrom putu, rekao je Bjelica Rožman: Mi u Rijeci igračima smo - zabranili umor! Bjelica: Zaokružili smo odlični tjedan Anonimna žena bila je presretna kada je na internetu pronašla svoju 'buduću' vjenčanicu. Sliku svoje 'buduće' vjenčanice postavila je na Facebooku, ali zadivljujuća činjenica je ta da ta žena nije ni zaručena 'Očajna udavača': Kritizirali je jer se hvali vjenčanicom, a još nema ni svadbe ni mladoženje Jesen uz serijale 24sata oriđiđi produkcije donosi vam pregršt zabave, a sad i novi mobitel Samsung Galaxy Note10+. Ostavi komentar ispod bilo koje epizode 'Firme' na YouTube kanalu 24sata uz hashtag #alijatovolim Najbolji komentar ispod serijala 'Firma' osvaja mobitel! Igramo se do sutra - zato brzo na naš YT

Karlovac ZID PRIJEPORA Podijeli

Upravni sud poništio rješenje ministarstva i Grada Karlovca za Hanželov zid: Slučaj vraćen Gradu

Ako investitor udovolji onome što Grad traži, dozvola treba biti izdana

Upravni sud u Rijeci poništio je rješenje Ministarstva graditeljstva i Grada Karlovca i postupak izdavanja građevinske dozvole tvrtki Lana Commerce za izgradnju nasipa-zaštitnog zida oko hotela na Korani vratio na početak. Grad je dobio uputu da investitoru izda građevinsku dozvolu.

Pravni je to epilog priče koja je dignula na noge građane Karlovca. Zbog zida koji Hanžel planira graditi kako bi budući nastavak hotela zaštitio od poplava prosvjedovalo se danima, a Grad pa potom i Ministarstvo na kraju su odbili izdati građevinsku dozvolu.

Dokazi su bili na strani investitora

Odvjetnik tvrtke Lana Commerce Ivica Vego za Radio Mrežnicu je rekao kako je u postupku ishođenja građevinske dozvole njegov klijent ispunio sve uvjete koje je od njih tražio Grad. A bilo ih je mnoštvo. Sve to su podastrijeli i Sudu.

-Dostavili smo i dokumentaciju i elaborate, nalaz i mišljenje stručnih osoba i Sud je utvrdio da upravna tijela nisu poštivala zakonsku proceduru, kaže Vego.

Jasne upute Suda

Presudom su rješenja Ministarstva i Grada o neizdavanju građevinske dozvole poništena. Postupak je vraćen Gradu Karlovcu, ali s jasnim uputama Suda.

-Uputa Upravnog suda u Rijeci, prvenstveno Gradu Karlovcu jer je to prvostupanjsko tijelo, je ta da oni moraju odlučiti što hoće. U jednom trenutku su problematizirali pitanje treba li se provoditi javni natječaj za ovu investiciju ili ne treba. Onda su u jednom trenutku zaključili da ne treba i nakon toga su tražili neke nove uvjete. Oni su, prema mišljenju Lana Commerca bili ispoštivani, tako da se tu nije znalo tko tu kome podmeće klipove pod noge.

Zaštitni zid je vodna građevina i na njega se ne može primjeniti odredbe GUP-a. GUP-om se ne može tražiti ni obveza provođenja arhitektonskog natječaja za prostor u privatnom vlasništu, kaže Upravni sud

Izgradnja zida preduvjet je za nastavak gradnje hotela. Radi se o višemilijunskoj investiciji za koju je investitor pribavio sve što je od njega traženo.

U Gradu izmišljali razloge koji nemaju veze s izdavanjem dozvole

Podsjeća da je Grad Karlovac problematizirao i formalnu stranu izdavanje građevinske dozvole. Govorili su da to nije zaštitni već potporni zid. Problematizirali su i konfiguraciju terena.

-Jednostavno rečeno, izmišljali su neke razloge koji nemaju veze s izdavanjem građevinske dozvole, kaže Vego.

Vodopravna potvrda Gradu nije bila dovoljna

Imali su i vodopravnu potvrdu Hrvatskih voda. Njome je data suglasnost za gradnju zida. No, ta vodopravna potvrda Gradu Karlovcu očito nije bila dovoljna, ali investitor nije znao, kaže Vego.

-Sad je Upravni sud konačno odredio: Ako vi niste zadovoljni samo s potvrdom idemo onda, osim potvrde Glavnog projekta i vodopravne potvrde, ishodite i vodopravne uvjete, pojašnjava odvjetnik Vego dodavši kako izdavanje vodopravnih uvjeta prethodi izdavanju vodopravne potvrde koju investitor već ima.

Tvrtka Lana Commerce je s Gradom već imala četiti upravna spora i sva četiri Grad je izgubio. Za svaki je minimalni trošak između 5.000 i 7.000 kuna plus PDV koji je Grad morao podmiriti, kaže Vego

-Ukoliko bi Grad Karlovac na taj način donio neki zaključak da se dostavi ono što Upravni sud traži, a mi to imamo, u tom slučaju ne bi bilo nikakve zapreke da se izda građevinska dozvola, naglašava Vego i  dodaje još jednom da su upute Suda jasne.

-S uputom da se građevinska dozvola izda i ako oni smatraju da je potrebno još nešto s vezano s uz tu vodopravnu potvrdu neka kažu točno što. U samoj presudi piše što bi to bilo i kako bi Grad Karlovac trebao postupiti i Grad Karlovac je dužan postupiti po toj odluci. Ako Grad Karlovac nešto traži, mora to napisati jasno da to bude u skladu s propisima na koje se oslanja Grad Karlovac kada to traži.

Sada je na potezu Grad koji se na odluku Suda ne može žaliti, ali mora postupak ponovo provesti po uputama Suda. Uz to mora u roku od 60 dana platiti i sve sudske troškove u iznosu od 6.250 kuna.

Pročitajte i ovo

TRADICIONALNO

Okićena velika božićna jelka pred Zorin domom