Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Županija PRESELJENJE Podijeli

Ured državne uprave preselio u Zvijezdu: Očekuju veću učinkovitost

Preseljenje je prva etapa, predstojnica planira i obnovu fasade

Ured državne uprave u Karlovačkoj županiji  preselio je s adrese Vraniczanyeva 4 u Karlovcu  na adresu Križanićeva 11.

Sada je na ovoj novoj adresi smještena većina Službi ureda i predstojnica te zamjenica, odnosno služba za zajedničke poslove –kadrovska i računovodstvo, te službenici besplatne pravne pomoći.

Ured je dosad djelovao u prostoru županije koja također planira svoje službe objediniti na jednom mjestu, a preseljenje pridonosi još racionalnijem radu zbog uštede, a pridonijet će i još većoj učinkovitosti posla zbog objedinjenja službi na jednom mjestu i same „fizičke“ prisutnosti nadređenih, kaže predstojnica Ureda Ines Pavlačić. Napominje i da će stranke imati lakši pristup službama ureda. Ipak, novi prostor traži i nešto “make overa”. Najbolje se to vidi na fasadi, no predstojnica ima i za to planove.

-Voljela bih da u narednom razdoblju krenemo u postupak obnove zgrade u Križanićevoj, ali to je složen postupak za koji će ipak trebati vremena, koordinacije s drugim tijelima i naravno sredstava, kojima ured trenutno ne raspolaže.

Ovo preseljenje je bila prva etapa u tom procesu, budući je dio službenika Službe za društvene djelatnosti ostao u prostorijama Vraniczanyeve 6 koje su u zakupu, ali očekujemo uskoro preseljenje i za navedene službenike u državni prostor, budući trenutno svi ne bismo stali u prostorije u Križanićevoj 11, u kojoj sada djeluje većina Službi ureda, kaže Pavlačić.

I za službenike koji su u zakupljenom prostoru nastoje dobiti državni prostor za rad, kako bi država uštedjela, a što se već pokazalo učinkovitim i na primjeru preseljenja dvorane za vjenčanja koja je nekad djelovala u zakupu.

Pročitajte i ovo

PODACI

Samo 5 županija prestiglo zaposlenost otprije 12 godina, Karlovačka nije među njima