Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

Uskoro nova faza rekonstrukcije D6 u Karlovcu: Od 12.6. još jedna zahtjevna regulacija prometa

Promet će biti preusmjeren na gradske ceste, ali onaj državni i dalje njima neće smjeti

Iako se čini da radovi na D6 u Marmontovoj aleji traju već dvije godine, tamo se radi tek osam mjeseci. Trenutno na dvije lokacije. No, od 12. lipnja počinje nova faza koja će također biti vrlo zahtjevna.

Gradonačelnik Damir Mandić kaže da se u ovaj projekt Hrvatskih cesta ušlo površno.

-Naš dojam u gradskoj upravi je da su projektanti malo podcijenili taj potez. Sad se vidi, u tijeku samih radova, da je projekt morao obuhvatiti puno više aspekata radova. Prije svega mislim na oborinsku odvodnju što se direktno reflektira na grad Karlovac.

Od 12. lipnja nova regulacija prometa, Grad će i dalje štiti svoje ceste od državnog prometa

Grad je u cijeloj priči pokušao zaštiti svoje prometnice. Koliko su uspjeli tek će vidjeti. Za sad se zbog radova na Borlinu i na početku Marmontove putuje obilaznim pravcima – uglavnom preko Jelse i Brodaraca, ali samo za lokalni promet. Tako se planira i od 12. lipnja.

– To je datum kada se prema planu trebalo doći do asfaltiranja Borlina, od Žumberačke do Tićarnice. Od izvođača je već stigao zahtjev da se dostavi nova regulacija prometa nastavka radova od Tićarnice 200 metara prema “Caru”. Kada 12. lipnja oni nastave te radove tu će isto biti zahtjevno prometno rješenje. Ali, mi ćemo i dalje inzistirati na tome da se promet koji ide prema Sloveniji ne vodi ovim cestama, naglašava Mandić.

Zbog radova na D6 građani imaju i velike probleme s vodoopskrbom. Svako malo pucaju cijevi i ostaju bez vode, a sve popravlja gradski Vodovod i kanalizacija.

-Pokušavamo te akutne stvari rješavati na dnevnoj razini. Javna ustanova za zaštitu prirode Natura Viva je direktno odgovorna za zaštitu drvoreda platana.

Rok za završetak rekonstrukcije D6 je 2021. godine.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

SDP ODGOVARA

“Mamiću, počnite provoditi teške odluke, krenite od davanja otkaza stranačkim uhljebima”