Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija FINO S OTPADOM Podijeli

Uskoro se otvara reciklažno dvorište u Dugoj Resi: Besplatno zbrinjavanje 40 vrsta otpada

Svi Dugorešani moći će donijeti razne vrste otpada i to besplatno

Duga Resa uskoro bi trebala dobiti reciklažno dvorište u kojem će se besplatno moći odlagati čak 40 vrsta otpada. 

Projekt o kojem se već dugo govori, trebao bi tako zaživjeti do prosinca ove godine, a vrijednost radova na ovom projektu iznosi oko 2 milijuna kuna. Od tog iznosa 85 % financira se iz EU sredstava.

Dvorište se nalazi na Trgu svetog Jurja i u njemu će građani, ali i tvrtke moći besplatno odlagati razni glomazni otpad, kemijski otpad, fluorescentne cijevi, metal, staklo, plastiku, papir, karton, elektronički otpad, akumulatore i baterije, odjeću i tekstil, citotoksike i citostatike, stare lijekove i drugo. Upravo dostupnost svim građanima dobra je stvar, a brojnost kontejnera i to što su pomno obilježeni, bit će od velike koristi. Dobra stvar jest što je riječ o ograđenom prostoru.

Kako bi se spriječile eventualne zlouporabe bit će određen i način odlaganja. Svatko će morati pokazati osobnu, a u razdoblju od 6 mjeseci fizička osoba moći će odložiti do 200 kilograma građevinskog otpada, potom istu količinu otpada koji ima azbest te papire i kartone. Što se tiče elektroničkih uređaja “kilaža” će biti do 100 kilograma, plastike do 20 kg, a ostaci boja, lijekova, lakova, itd. do 10 kg. Glomazni otpad bit će ograničen do 3m3. Veće će se količine naplaćivati, a otpad će moći zbrinjavati i tvrtke.
Reciklažno dvorište bit će u nadležnosti Čistoće.

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote