Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život NOVI PROJEKT Podijeli

Uskoro u Dugoj Resi novo društveno poduzeće za oporabu tekstila

Bit će otvoreno kroz projekt LAG-a Vallis Colapis

Novo društveno poduzeće za oporabu tekstila bit će otvoreno u Dugoj Resi u sklopu projekta LAG Vallis Colapis “ECO -SOCIAL: Razvijam poduzetništvo, čuvam okoliš!”.

Projekt je vrijedan 1,2 milijuna kuna uz sufinanciranje Ureda za udruge u okviru Švicarsko – hrvatskog programa suradnje.
Ključna tema mu je održavi razvoj, ali i volonterstvo i zadrugarstvo, kaže voditeljica projekta Petra Cule.

-Kroz ovaj projekt radit ćemo s ukupno 12 školskih zadruga, 18 učitelja – nastavnika, provest ćemo 27 programa održivog razvoja i uključit ćemo 360 učenika, dodala je Cule.

Spomenute eduakcije i volonterske akcije bit će temelj budućeg društvenog poduzeća.

– To je jedan model rada na tržištu gdje se uključuje marginalizirane skupine na tržište rada, prvenstveno osobe s invaliditetom i to kroz akcije sakupljanja tekstila, suradnju s komunalnim poduzećima u sakupljanju tekstila, kasnije sortiranje i ponovnu uporabu odnosno reciklažu tekstila, kaže upravitelj jednog od partnera, Socijalne zadruge Humana Nova, Ivan Božić.

Projekt će se provoditi do 31. siječnja 2021., a partneri su i Karlovčka županija te Srednja škola Duga Resa koja bi trebala dobiti uređeni pristup učenicima s invaliditetom.

-Za sada imamo jednog učenika s invaliditetom, ali s ovim projektim otvorit ćemo put da ih više upisuje našu školu, rekla je v.d. ravnateljica Srednje škole Duga Resa Marija Draganjac.

Edukacije će se osim u Dugoj Resi provesti i u karlovačkom ETŠ-u, ozaljskoj, draganićkoj, netretićkoj te turanjskoj osnovnoj školi. Sjedište budućeg poduzeća trebalo bi biti u Dugoj Resi.

Pročitajte i ovo

SAJAM UDRUGA

58 udruga sutra na karlovačkoj promenadi predstavlja svoj rad