Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac ZIMSKA LIKOVNA KOLONIJA Podijeli

Uskoro u Karlovcu 46. ZILIK, tema je ZILIK kao nekad

Traje od 28. siječnja do 1. veljače

Zimska likovna kolonija koja se kontinuirano održava od 1974. u karlovačkom domu za djecu Vladimir Nazor, ove godine traje od 28. siječnja do 1. veljače.

Tema ovogodišnjeg, 46 ZILIK-a je ZILIK kakav je nekad bio, a uz tradicionalni Mali i Veliki ZILIK održavat će se i izložba s tematskim cjelinama: Vremeplov, Videozapis, Albumi te gostovanje Mladena Kušeca koji će promovirati novu knjigu za djecu “Tajne Medvednice”.

Želja je ove godine ZILIK vratiti temeljnim vrijednostima – pružanju topline i pažnje djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz likovno stvaralaštvo, razvijajući njihov osjećaj za lijepo uz druženje s umjetnicima.

Mali ZILIK u ponedjeljak 28. siječnja počinje u 10 sati radionicom “Skrivena livada” koju vodi likovna pedagoginja Tihana Karlović. Istoga dana izložbom akademskog slikara Željka Lesara “Polifonija pokreta” 46. ZILIK će i svečano biti otvoren u 19:30 u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Slijedi na Malom Ziliku: u utorak radionica “Floralni kalendar” likovne pedagogije Mateje Rusak i posjet Mladena Kušeca, u srijedu magistra slikarstva i profesorica likovne kulture Marina Ćorić vodi radionicu “Moj šašavi autoportret”, u četvrtak likovna pedagoginja Sunčana Simichen će održati dvije radionice – na jutarnjoj “Zamrljaj mrlju” i popodnevnoj “Pretisni otisni”. Mali ZILIK se zatvara radionicom akademske slikarice i asistentice na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci Ljiljane Barković koja je za petak 1. veljače osmislila radionicu “Četiri godišnja doba – eko mozaik”.

Radionice će se održavati od ponedjeljka do petka svaki dan od 10-12h i od 15-17h izuzev petka 1. veljače kada će biti održana samo prijepodnevna radionica, jer se navečer u 19:30 sati obilježava kraj ovogodišnjeg ZILIK-a otvorenjem izložbe radova nastalih na 46. ZILIK-a.

Pročitajte i ovo

VODOOPSKRBA

Bez vode noćas Zagradci, a u petak ujutro i cijeli Borlin