Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život KORONA CIS Podijeli

Ušli smo u laboratorij u kojem karlovački epidemiolozi “traže” koronu

U prva četiri dana obrađen je 441 uzorak

Mažuranićeva obala 5 u Karlovcu mjesto je na kojem se od ovog ponedjeljka na SARC-COV-2 testiraju svi uzorci uzeti u novom drive inu u vojarni Luščić u Karlovcu. Radio Mrežnica zavirila je u laboratorij u kojem je korona svakodnevni “gost”.

Testiranje, odnosno obrada uzoraka provodi se u novoopremljenom Mikorobiološkom laboratoriju, najmodernijim metodama – PCR testiranje u realnom vremenu. Karlovački epidemiolozi određuju tri segmenta genoma bakterija, kao što to rade i drugi veliki zavodi.

-Po tom pitanju možemo biti sigurni u kvalitetu svoga testiranja. Mi smo prošli i testiranje nadležnih ustanova da dokažemo da svi radimo kvalitetne testove odnosno da možemo biti sigurni u rezultate naših testova, rekla je najavljujući početak rada drive ina dr. Jelica Magdić.

U prva četiri dana u novouređenom laboratoriju obrađen je 441 uzorak uzet u drive inu. Da bi se to sve moglo, u laboratorij je Karlovačka županija uložila 400 tisuća kuna.

-Uređen je laboratorij za molekularnu dijagnostiku, nabavljena je oprema i kupljeni uređaji za nukleinsku ekstrakciju koji su potrebni za dobivanje nalaza, pojašnjava dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Kako laboratorij izgleda iznutra pogledajte na fotografijama.

 

 

Pročitajte i ovo

ŽENSKA SNAGA

Žene obrtnice okupit će se 28. ožujka u Karlovcu, prijavite se